Cartofii dulci, sfecla roșie și morcovii - toate aceste legume pot fi transformate în chipsuri delicioase, care ajută la potolirea senzaţiei de foame. Deşi considerate sănătoase, aceste gustări nu sunt chiar aşa, conform unui studiu recent, relatează independent.co.uk.
Studiul realizat de nutriționistul Charlotte Sitling-Reed a constatat că, în realitate, chipsurile de legume ar putea face mai mult rău decât chipsurile obișnuite.
Ea a arătat că o pungă standard de chipsuri de legume poate conține doar două treimi legume, restul fiind sare și ulei. Ceea ce face ca grăsimile conţinute să crească foarte mult, comparativ cu alte gustări considerate nesănătoase.
De exemplu, datele arată că un pachet de 40 de bucăți de chipsuri de legume are mai multă grăsime decât aceeași porție de Pringles sărat și aproape dublă față de cea găsită într-un baton Mars.
"Preocuparea este că la produsele văzute adesea ca "alternative sănătoase ", cum ar fi chipsurile de legume, acestea nu se potrivesc întotdeauna cu reputația pe care o au", a explicat Stirling-Reed.
"Chipsurile sunt chipsuri, și, chiar dacă sunt făcute din legume, acestea sunt susceptibile să conțină prea multe grăsimi saturate și sare. De fapt, chipsurile de legume analizate au un conţinut mai mare de grăsimi saturate și sare decât unele mărci bine cunoscute, obișnuite.
"Ca nutriționist, am văzut în clinicile de slăbire cum clienții pot consuma chiar și câte o porţie dublă dintr-un produs, dacă este perceput ca fiind sănătos", a mai spus Reed.