Auzim adesea că este important să vă limitați consumul de ouă deoarece acestea sunt bogate în colesterol „rău” și cresc riscul de boli cardiovasculare. Ei bine, asta este greșit, spune pentru FranceInfo Astrid Romain, medic naturist si micronutritionist.
Oul este o adevărată comoară pentru mâncare. Este ieftin, foarte bogat în aminoacizi esențiali, de asemenea în minerale și vitamine, este și un înlocuitor foarte bun pentru carne.
1. Bun pentru starea de spirit și întărește sistemul nervos
Cu 112% din necesarul zilnic în vitamina B6, acest lucru permite sinteza neurotransmițatorului GABA , precum și asimilarea magneziului. În plus, prezența vitaminei B12 (58% din necesarul zilnic) ajută la lupta împotriva nervozității, a lipsei de concentrare și a oboselii.
2. Îmbunătățește detoxifierea ficatului
Datorită bogăției sale în vitamine, oul favorizează procesul de metilare (cu 500 de funcții în organism).
Conține multe vitamine:
● Bogat în B6: 112% din DZR (doza zilnică recomandată)
● B2: 32% DZR
● B12: 58%
● B9: 17%
3. Reglează inflamația
Ouăle reglează inflamația doar cu condiția ca acestea să provină de la găini hrănite cu semințe in. Acest lucru face posibilă înmulțirea cu 10 a ratei de omega 3.
4. Lupta împotriva carențelor, anemiei si împotriva pierderii masei musculare
Datorită conținutului său ridicat de proteine, inclusiv cei 8 aminoacizi esențiali, completează aportul nutrițional al vegetarienilor.
5. Îmbunătățește rezistența oaselor și absorbția calciului
Datorită conținutului său ridicat de fosfor, oul îmbunătățește rezistența oaselor și absorbția calciului.
6. Protector pentru ficat și inimă
Cu conținutul său ridicat de colină (66% DZR), oul protejează ficatul și inima.
De asemenea, previne asimilarea anormală a grăsimii în ficat și limitează depozitarea grăsimii pe centura abdominală.
Aliment controversat
În ciuda prezenței multor calități nutriționale, oul a fost totuși subiectul multor controverse.
Multă vreme, oul a fost clasificat ca aliment care crește colesterolul. Cu toate acestea, studiile publicate în 2020 au arătat că consumul zilnic de 3 ouă pe zi nu a avut nicio influență asupra nivelului de colesterol.
Cu toate acestea, pentru a beneficia de beneficiile oului, este important să îl alegeți cu grijă. Dacă găinile sunt hrănite cu alimente bogate în omega 3, rata de omega 3 a oului va fi înmulțită cu 10. Acest element va fi foarte important deoarece conferă ouălor capacitatea de a regla inflamația, inclusiv inflamația articulațiilor.
Pe de altă parte, alegerea ouălor de la găini crescute în aer liber ne permite să participăm la conservarea bunăstării animalelor.
Sursa: FranceInfo