Obiectivul final îl reprezintă înțelegerea mai profundă a evoluţiei bolii și aderența pacientului la tratament pentru a-i ajuta pe specialiștii din domeniu să ia decizii cât mai informate privind terapia pacienților, precum și pentru a proiecta studii clinice în domeniu.
În acest scop, există un parteneriat între Pfizer şi IBM care are două obiective: cercetarea și dezvoltarea de noi terapii pentru Parkinson.
Se ştie că boala Parkinson, în mod special, impune o ajustare permanentă a medicației, în funcție de progresul bolii și de răspunsul pacientului la tratament. Astfel, prin acest sistem se urmărește să se creeze o viziune de ansamblu a stării pacientului, încercând să măsoare cu acuratețe o varietate de indicatori de sănătate, printre care funcțiile motorii, dischinezia, funcția cognitivă, somnul, precum și activități zilnice – modul în care pacientul se îmbracă sau mănâncă.
Toate aceste informații ar putea ajuta medicii să înțeleagă mai bine efectul medicației asupra pacientului pe măsură ce boala înaintează, permițându-le să optimizeze planul de tratament al acestuia și să dezvolte de noi medicamente pentru Parkinson.
Potrivit Oraganizației Mondiale a Sănătății, dereglările neurologice, inclusiv Parkinson, Alzheimer, accidentele cerebrale, scleroza multiplă și epilepsia afectează aproape un miliard de familii la nivel global și sunt responsabile pentru 12% din decesele globale.
Multe boli ale creierului, coloanei și nervilor sunt afecțiuni progresive care se înrăutățesc în timp și pot provoca mișcări necontrolate și pot afecta abilitatea de gândire a pacientului. Potrivit Parkinson’s Disease Foundation, aproximativ 60.000 de americani sunt diagnosticați anual cu Parkinson și circa 10 milioane de oameni suferă de această boală la nivel global.