Relaxare și îmbunătățire a posturii prin terapia ambalării adulților

30 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Relaxare și îmbunătățire a posturii prin terapia ambalării adulților

"Ne-am gândit că dacă și adulții au posibilitatea de a fi înfășurați pot afla cât de bine este de fapt", spune Orie Matsuo de la Kyoko Proportion, o companie care efectuează terapia Otonamaki, citat de BBC.

Terapia Otonamaki a fost pusă la punct de Nobuko Watanabe, o moașă celebră în Japonia, care a conceput și centura maternală folosită în mod curent în această țară.

"Prin apropierea umerilor și picioarelor, corpul este îndreptat, prevenindu-se durerea de spate și de la încheietura șoldurilor", spune Matsuo pentru BBC.

Terapia otonamaki se derulează în sesiuni de câte 20 de minute, unii  beneficiarii declarându-se mulțumiți. "Pare că ești înghesuit, dar nu te simți deloc așa", explică un beneficiar, în vârstă de 40 de ani. "Dimpotrivă. După aceea am simțit o îmbunătățire în zona umerilor și a spatelui". "M-am simțit atât de bine încât aproape am adormit. Gâtul și spatele mi s-au relaxat", descrie un alt beneficiar.

Totuși, terapia ambalării este și criticată. Unele persoane au precizat pe twitter că această terapie este înfiorătoare și parcă este decupată dintr-o peliculă horror. Sunt și specialiști care o dezaprobă. Visvanathan Ravi, fizioterapeut șef în cadrul Hallmark Physiotherapy , susține că modul în care pacienții sunt "ambalați" poate provoca întinderi musculare, dacă nu pe termen scurt,  sigur pe termen lung, și că  menținerea acestei poziții circa de 30 de minute va genera "probleme ale coloanei vertebrale".

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră