Esti toată ziua la volan? Ai cu 4 kilograme mai mult faţă de biciclişti

11 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
Esti toată ziua la volan? Ai cu 4 kilograme mai mult faţă de biciclişti

Cercetătorii de la Physical Activity Through Sustainable Transport Approaches (PASTA) au realizat sondaje în șapte orașe europene și au colectat date de la 11.000 de voluntari care au oferit informații privind înălțimea și greutatea lor, mijloacele de transport utilizate și perioada petrecută zilnic în trafic. De asemenea, autorii studiului au fost interesaţi de vârsta, nivelul de educație, venitul, modul de petrecere a timpului liber, tabagism, consum de alcool, a declarat un reprezentant al PASTA.

''Oamenii sedentari au un risc mai mare de boli cronice, cancer, atacuri cerebrale și de inimă, dar și de a deveni supraponderali'', spune Adrian Davis, membru consultant al PASTA. ''A fi mai activ te poate face mai sănătos, te ajută să economisești bani și să-ți îmbunătățești viața'', a adăugat el. ''În loc să mergi la sală, de exemplu, gândește-te să iei bicicleta până la locul de muncă''.

PASTA, organism fondat de Uniunea Europeană, promovează mersul pe jos și cu bicicleta și integrarea activităţii fizice în viața de zi cu zi. Printre partenerii săi se numără mai multe centre europene, precum şi Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră