Arsuri, grefă de piele și dinți sparți de la țigara electronică

08 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Arsuri, grefă de piele și dinți sparți de la țigara electronică

 

Cei 15 pacienți au fost spitalizați, între octombrie 2015 și iunie 2016, din cauza exploziei acestui tip de țigară. Pacienții au suferit arsuri ce au necesitat îngrijiri speciale și chiar grefe de piele. Cinci dintre pacienți au suferit arsuri chimice la nivelul pielii, provocate de unele substanțe chimice existente în bateriile cu litiu. Aceste răni au impus asistență medicală intensivă. Alți patru pacienți au suferit răni din cauza exploziilor, cu urmări la nivelul danturii (dinți sparți) și pielii.

Să ne reamintim că, în luna martie a acestui an, Marcus Forzani, un tânăr american, a suferit arsuri de gradul II și III provocate de țigara electronică. Și să ne mai reamintim că aceasta a explodat în buzunarul tânărului. 

20% dintre răni la nivelul feței

50% dintre rănile provocate de țigara electronică au fost localizate la nivelul coapselor sau abdomenului, 30%, pe mâini și 20%, pe față.

Extinderea folosirii acestei țigări electronice poate provoca probleme spitalelor, susține dr. Elisha Brownson, chirurg, coordonatorul acestui raport.

Dr. Elisha Brownson subliniază că trebuie să înțelegem foarte bine că folosirea acestei țigări nu este lipsită de riscuri.

Nu este o jucărie. Ea poate fi foarte periculoasă în unele cazuri. De aceea, trebuie să fim prudenți, recomandă dr. Elisha Brownson.

Această cercetare a fost publicată în revista New England Journal of Medicine.

Site-ul topsante, care transmite această informație, mai precizează că, potrivit unei anchete a Ipsos, realizată în decembrie 2013, 21% dintre francezii cu vârste peste 18 ani folosesc țigara electronică.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră