E doar o vitamină, dar lipsa acesteia provoacă dureri de cap, de articulaţii şi de spate

28 Oct 2022
E doar o vitamină, dar lipsa acesteia provoacă dureri de cap, de articulaţii şi de spate

Durerile de cap recurente sunt greu de gestionat. Ele pot provoca anulări ale unor planuri sau o zi de muncă mizerabilă, pentru că nu te poţi uita la computer sau chiar nu poţi suporta lumina, din cauza lor. Durerile de spate şi de articulaţii însă te pot aduce în situaţii şi mai complicate, împiedicându-te să te deplasezi pentru perioade mai mari de timp.

Toate aceste probleme pot fi cauzate de o simplă deficienţă a unei singure vitamine, scrie healthyfoodhouse.com.

Vitamina D nu este o vitamină, ci este mai degrabă asemenea unui hormon. În loc să fie produsă de tiroidă, ea este produsă de piele, când este expusă la soare. Ea este necesară pentru numeroase procese în organism.

Cortizolul are nevoie de cantităţi mari de vitamina D pentru a fi produs. Cantităţi insuficiente de cortizol produc durere şi inflamare a articulaţiilor. De aceea este nevoie de cure de cortizon pentru a alina durerea.

Durerea de spate are legătură cu lipsa de vitamina D  şi cu deficienţele de vitamina B12, B5 şi B6.

Durerile de cap apar la persoanele cu lipsă de vitamina D pentru că acestea dorm prost şi suferă de depresie. Lipsa de somn, asociată cu durerea provocate de lipsa vitaminei D contribuie la durerile de cap.

Femeile care au născut sunt cele mai predispuse la deficienţe de vitamina D. Copilul le ia cea mai mare parte din cantitatea de vitamina D din organism, pentru că e nevoie de ea pentru creştere. Lipsa expunerii la soare, pentru recăpătarea nivelului de vitamina D anterior, poate duce la depresii postpartum, iar mama şi copilul pot avea probleme cu somnul. Ceea ce nu e bine pentru nimeni.

Acum, că ştiţi ce probleme serioase se ridică din cauza lipsei vitaminei D, ce anume trebuie să faceţi pentru a ridica nivelul de vitamină? Răspunsul ar fi să petreceţi cât mai mult timp în soare. Nu e nevoie decât de cinci minute în soare pentru a ridica nivelul de vitamină D.

Două până la patru ore petrecute zilnic în soare ar fi de ajutor. Şi pentru că nu este uşor nici aşa, pot fi administrate suplimentar între 5.000 şi 7.000 UI zilnic de vitamină.

Dacă luaţi supliment  şi tot aveţi dureri de cap, nişte magneziu ar putea fi o idee bună, de asemenea. Seminţele de floarea soarelor ar putea fi de folos, pentru a obţine mai mult magneziu, sau, la fel, un supliment. (M.C)

 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră