Dieta virală pe TikTok este combătută de specialiști. Ce este ”dieta leului”

26 Dec 2022
Dieta virală pe TikTok este combătută de specialiști. Ce este ”dieta leului”

Un utilizator TikTok a devenit viral după ce a postat un video explicativ despre „dieta leului”. Numai acel videoclip a atins aproape zece milioane de vizionări pe platformă, restul seriei sale de videoclipuri strângând milioane de vizionări.

„Fiind o persoană care este intolerantă la absolut orice, am crezut că era de datoria mea să încerc această dietă pentru a vedea dacă îmi va rezolva vreuna dintre problemele de sănătate”, a spus el într-unul dintre primele sale videoclipuri TikTok care documentează starea de sănătate de 30 de zile privind-o ca pe o provocare, anunță foxnews.ro,

Mai precis, popularul TikToker, care are 221.000 de urmăritori și 2,8 milioane de aprecieri pe TikTok – a spus că a început dieta în speranța că își va putea vindeca „intestinul inflamat, simptomele autoimune și condițiile de sănătate”. De asemenea, a recunoscut că este curios despre modul în care organismul lui ar fi suferit modificări de la o dietă numai cu carne, sare și apă.

Adepții Dietei Leului au raportat o listă lungă de beneficii asociate cu dieta, inclusiv scăderea inflamației, îmbunătățirea dispoziției și ameliorarea problemelor precum durerile de cap, insomnia și alergiile.

Cu toate acestea, alții au respins planul ca fiind nesustenabil, nesănătos și ineficient, observând că este prea restrictiv și extrem.

Dieta Leului este un model de alimentație pe bază de carne care se concentrează pe eliminarea majorității ingredientelor din dietă pentru a identifica potențialele sensibilități alimentare.

A fost creat inițial de Mikhaila Peterson, un blogger de stil de viață și gazdă de podcast, care susține că și-a putut îmbunătăți sănătatea făcând aceste modificări în dieta ei.

Potrivit site-ului ei, cei care urmează Dieta Leului au raportat îmbunătățiri ale nivelurilor de energie, sănătății mintale și simptome ale afecțiunilor digestive și autoimune.

Este similar cu dieta carnivoră, care este un plan de dietă care vă permite să consumați numai produse de origine animală, cum ar fi carnea, peștele și carnea de pasăre.

Cu toate acestea, Dieta Leului este și mai restrictivă, permițând doar alimente de la anumite tipuri de animale împreună cu apă și sare.

În dieta leului, puteți consuma doar sare, apă și carne de la animale rumegătoare, inclusiv vaci, oi și căprioare.

Limitarea dietei la aceste alimente specifice se crede că vă ajută să vă susțineți corpul în timp ce elimină alte variabile din dieta dumneavoastră care ar putea contribui la problemele de sănătate.

Deși nu există linii clare cu privire la cât timp ar trebui să urmezi dieta, surse au recomandat să aștepți până când simptomele dispar și apoi să reintroduci alimentele încet.

Potrivit lui Peterson, poate fi necesar să urmați dieta timp de câteva săptămâni înainte de a începe să adăugați alimente înapoi în dieta dumneavoastră.

Acesta este menit să vă ajute să identificați ce alimente vă declanșează simptomele, astfel încât să le puteți elimina din dietă.

Unele variații ale dietei implică, de asemenea, practici de post intermitent, cum ar fi abținerea de la mâncare timp de 16-20 de ore la un moment dat sau consumul unei singure mese mari pe zi. Cu toate acestea, acest lucru este opțional.

„Elimină toate celelalte variabile dietetice și susține nevoile nutriționale ale corpului tău, permițându-ți să prosperi”, a scris Peterson pe site-ul ei.

Fiind o dietă extrem de nouă, prezintă multe variabile, iar specialiștii îndeamnă la prudență deoarece nu dețin dovezi care să demonstreze beneficiile acestui regim extrem de strict. Nicio o dietă atât de restrictivă nu poate aduce beneficii organismului pentru că o privează de aportul altor substante nutritive care asigură buna funcționare. Este recomandat ca timpul în care se urmează orice dietă să fie mai mic pentru a nu afecta organismul pe termen lung.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră