Consumul de struguri poate preveni demența și vă poate prelungi viața cu cinci ani, arată un studiu

17 Aug 2022
Consumul de struguri poate preveni demența și vă poate prelungi viața cu cinci ani, arată un studiu

Un studiu publicat în revista Foods a descoperit că strugurii pot avea numeroase efecte pozitive asupra sănătății. Strugurii vă pot reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer și a bolii hepatice grase – și chiar vă pot adăuga cinci ani în viață, scrie NewYorkPost.

Studiul a fost efectuat pe șoareci femele care au fost hrăniți cu diete bogate în grăsimi, cu model occidental, jumătate dintre șoareci primind suplimente de struguri. Oamenii de știință au comparat apoi sănătatea creierului, ficatului și metabolică a celor două grupuri.

Antioxidanții găsiți în struguri pot reduce riscul bolii Alzheimer prin îmbunătățirea funcției neuronilor. Studiul a mai constatat că suplimentele din struguri au prelungit durata de viață a șoarecilor.

De asemenea, s-a descoperit că suplimentele din struguri stimulează metabolismul și reduc riscul de boli hepatice grase. Boala ficatului gras este o problemă de sănătate în creștere în lumea occidentală. Poate duce la cancer sau insuficiență hepatică și este adesea legată de boala Alzheimer.

Coautorul studiului și decan al Colegiului de Farmaceutică și Științe ale Sănătății de la Universitatea Western New England, Dr. John M. Pezzuto a declarat pentru Sun că strugurii pot schimba expresia genelor și pot adăuga „o dimensiune complet nouă vechiului dicton „Ești ceea ce mănânci.'"

„Dacă schimbați nivelul de expresie a genei antioxidante, așa cum am observat cu strugurii adăugați în dietă, rezultatul este un răspuns catalitic care poate face o diferență reală”, a spus Pezzuto.

Comisia pentru struguri de masă din California, un grup comercial, a furnizat strugurii utilizați în studiu și i-a finanțat parțial.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră