Cercetătorii americani au dezvoltat în laborator o nouă tulpină COVID cu o rată de mortalitate de 80%

18 Oct 2022
Cercetătorii americani au dezvoltat în laborator o nouă tulpină COVID cu o rată de mortalitate de 80%

Cercetătorii de la Universitatea din Boston spun că au dezvoltat o nouă  tulpină de COVID care are o rată de ucidere de 80% în urma unei serii de experimente similare cu cele despre care se crede că au declanșat pandemia globală, scrie New York Post

Varianta, o combinație de Omicron și virusul original din Wuhan, a ucis 80% dintre șoarecii infectați cu aceasta, a spus universitatea. Când șoarecii au fost expuși doar la Omicron, aceștia au prezentat doar simptome ușoare.

Cercetarea a fost realizată de o  echipă de oameni de știință din Florida și Boston, la Laboratoarele Naționale de Boli Infecțioase Emergente ale școlii. 

Ei au extras proteina spike din Omicron și au atașat-o de tulpina detectată pentru prima dată la debutul pandemiei care a început în Wuhan, China. Apoi au documentat modul în care șoarecii au reacționat la tulpina hibridă. 

„La... șoareci, în timp ce Omicron provoacă o infecție ușoară, nefatală, virusul purtător de Omicron S provoacă o boală severă, cu o rată a mortalității de 80%”, au scris ei într-o lucrare de cercetare. 

Noua tulpină are de cinci ori mai multe particule de virus infecțios decât varianta Omicron, au spus cercetătorii.

COVID-19 a fost detectat pentru prima dată într-o piață umedă din Wuhan deși mulți cred că  virusul a fost conceput  la Institutul de Virologie din Wuhan. Organizația Mondială a Sănătății continuă să se confrunte cu critici pentru gestionarea crizei în primele zile, cele mai importante.

Varianta Omicron este foarte transmisibilă, chiar și la cei care sunt complet vaccinați. Proteina spike este responsabilă pentru ratele de infecțiozitate, potrivit cercetătorilor, în timp ce alte modificări ale structurii virusului determină caracterul letal.

O limitare a studiului a fost rasa de șoareci utilizată, deoarece alte rase de șoareci sunt mai asemănătoare cu oamenii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră