Ce mâncăm în luna ianuarie

19 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Ce mâncăm în luna ianuarie

Morcovi. Țelină. Varză. Dovleac. Praz. Andive. Avocado. Ananas. Banane. Clementine. Curmale. Rodii. Mango. Kiwi. Mere. Pere. Pomelo. Nuci. Pește. Este o listă propusă de nutriționiști celor interesați să aibă o alimentație echilibrată, inclusiv iarna. Sunt  câteva alimente care nu ar trebui să lipsească din alimentație în această lună.
Toate aceste alimente sunt o sursă bună de vitamine (A, B6, C,) oligoelemente și minerale.

Banalul dovleac este bogat în antioxidanți, în special, betacaroten, ca de altfel, toate legumele și fructele de culoare portocalie. 

Prazul este indicat pentru aportul de fibre și vitaminele C și E, andivele, pentru minerale și oligoelemente, avocado, pentru minerale, oligoelemente, vitaminele A, B, C și E.  
Sunt recomandate: ananasul, deoarece furnizează puține calorii, dar multă vitamina C, bananele, oferă multe glucide, fibre și vitamine, clementinele, vitamina C, minerale și oligoelemente, curmalele, fibre, potasiu, zaharuri naturale (ideale în perioadele geroase), rodiile, antioxidanți, mango, vitamine, caroten și fibre. 
Un singur kiwi este suficient pentru a ne asigura necesarul zilnic de vitamina C, fiind o soluție excelentă pentru un desert sănătos. 

Merele și perele sunt ideale: gust plăcut, sursă de vitamine și de apă. Pomelo oferă vitaminele A și C. 

Peștele este indicat în orice anotimp, inclusiv iarna, pentru că furnizeaz omega-3.

Dar mai ales iarna, ni se recomandă nuci pentru că acestea conțin acizi grași omega-3, fibre, arginină, vitamina E și minerale. Atenție! În topul celor mai calorice alimente înscrise în această listă sunt nucile. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră