CÂT DE SIMPLU! Verifică daca ai un CREIER SĂNĂTOS

18 Mai 2015
CÂT DE SIMPLU! Verifică daca ai un CREIER SĂNĂTOS
Dacă ții neapărat să-ți confirmi faptul că deasupra umerilor tăi se găsește un creier care funcționează bine, un grup de oameni de știință de la Universitatea din Tokyo s-a gândit să te ajute oferindu-ți o metodă simplă și la îndemână. 

Cât de mult poți să stai într-un picior?
Studiul care a ajuns la concluzia că răspunsul la această întrebare este edificator în estimarea calității funcționării creierului și a posibilității de a suferi un accident vascular cerebral este bazat pe observarea a 1,300 de persoane în vârstă de peste 67 de ani, care, pentru binele științei, au încercat să stea cât mai mult într-un picior.

O treime dintre cei care s-au luptat cu echilibrul au reușit să rămână în această poziție sub 20 de secunde. Ei sunt cei care au obținut cele mai proaste rezultate la testele cognitive și pentru care analizele au relevat că prezintă cea mai mare probabilitate de a suferi un atac cerebral.

"Statul într-un picior este cea mai simplă metodă de verificare a echilibrului și studiul nostru a ținut să demonstreze că este o metodă prin care se poate evidenția activitatea anormală a creierului", a declarat media Yasuharu Tabara, conducătorul grupului de cercetare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră