Un nou medicament contra astmului

08 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
Un nou medicament contra astmului

O realizare extrem de importantă pentru milioane şi milioane de persoane care sunt afectate de astm din lume întreagă. 

Cercetătorii de la Universitatea din Leicester (Regatul Unit) realizează teste clinice de fază III privind efectele noii molecule asupra pacienţilor afectaţi de astm în formă severă. 61 de pacienţi au fost repartizaţi în două grupe: unul, cu pacienţi sub tratament (22 mg de 2 ori pe zi cu noua moleculî, timp de 12 săptămâni) şi al doilea, placebo, scrie site-ul topsante. 

Cercetătorii au măsurat câţiva parametri sugestivi pentru evaluarea inflamaţiei. Rezultatele studiului au arătat că acest medicament permite reducerea inflamaţiei de la 5,4% la 1,1%. De asemenea, testele mai arată că la pacienţii care au urmat tratamentul cu noua moleculă se înregistrează o reducere a simptomelor şi o îmbunătăţire a funcţiei pulmonare.

Noul medicament contra astmului permite reducerea crizelor de astm şi simptomele respiratoriil. Medicamentul reduce inflamarea căilor respiratorii şi este bine tolerat de pacienţii care prezintă expectoraţii moderate spre severe, chiar dacă au făcut tratament corticoidal inhalat, explică profesorul Chris Brightling, profesor de medicină respiratorie la Universitatea din Leicester, autorul principal al studiului. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră