UPDATE. Turcan: Adoptarea moţiunii de cenzură are şanse reale

02 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Turcan: Adoptarea moţiunii de cenzură are şanse reale

Deşi raporturile de forţe din Parlament arată contrariul, liderul interimar al PNL, Raluca Turcan susţine că sunt şanse reale ca  moţiunea de cenzură pe care a depus-o miercuri la Parlament să fie adoptată. 

"În momentul de față nu mai vorbim de cifre și de număr de parlamentari, vorbim de oameni care au de ales între o Românie democratică și una coruptă, o Românie dictatorială în care prin lege se urmărește furtul. Cred că în Parlamentul României sunt mulți parlamentari care se vor alătura acestui demers al nostru, singurul demers instituțional puternic pe care putem să-l facem în opoziție, de demitere a acestui guvern. Sunt șanse reale ca această moțiune să treacă", a declarat joi președintele PNL, conform agerpres.ro.

Raluca Turcan a mai spus că moţiunea de cenzură va fi dezbătută după ce expiră timpul pentru abrogarea ordonanţei, respectiv cele opt zile care au mai rămas până la intrarea în vigoare a acesteia. 

Eu sper ca acest guvern să ajungă să abroge această fărădelege. (...) Soluția corectă e abrogarea ordonanțelor și demisia Guvernului. Moțiunea de cenzură se va dezbate după ce timpul pentru abrogarea acestor ordonanțe se va fi scurs. Trebuie făcut un front comun — oamenii din stradă, parlamentarii de bună-credință, instrumentele democratice — și să ajungem împreună la abrogarea acestor ordonanțe de urgență și demisia Guvernului. E singura soluție, nu există alte mijloace democratice", a mai spus Turcan.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

PNL, USR şi PMP, semnatarii moţiunii, au împreună 168 de parlamentari. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură e nevoie de cel puţin 239 de voturi pentru.

Liberalii au anunţat tot joi că au depus la Camera Deputaților un proiect de lege de abrogare a ordonanței de modificare Codurilor penale pentru care a solicitat procedură de urgență. "Partidul Național Liberal este determinat să utilizeze toate procedurile instituționale de care dispune pentru blocarea demersului guvernamental de modificare a codurilor penale", precizează PNL într-un comunicat.

Alte stiri din Politic

Ultima oră