Şedinţă de Guvern, în această dimineaţă, la Palatul Victoria. Bugetul pentru 2016, unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi

21 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Şedinţă de Guvern, în această dimineaţă, la Palatul Victoria. Bugetul pentru 2016, unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi

Joi, în cadrul primei şedinţe de guvern a noului cabinet, Cioloş a spus că astfel de de reuniuni urmează să aibă loc "aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare" pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare.

"Primele trei zile de lucru al noului guvern au fost foarte intese şi cele care vin se anunţă tot aşa", a scris Cioloş, vineri seară, pe contul său de Facebook.

"Am anunţat colegii că vom avea şedinţe de guvern informale aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare. Primă reuniune de acest gen, în care vom aborda cu precădere teme economice, va avea loc chiar mâine (sâmbătă - n.r.) dimineaţă", a continuat premierul Dacian Cioloş.

Premierul a menţionat că în săptămânile următoare vor fi prezentate măsuri concrete pe diferite sectoare.

"În săptămânile următoare vom veni cu măsuri concrete pe diferite sectoare. Am cerut miniştrilor să identifice care sunt măsurile pe care le putem lua în mod concret în perioada următoare şi care să corespundă programului de guvernare. O primă discuţie aplicată despre toate acestea o vom avea sâmbătă", a mai scris Cioloş.

Joi, în cadrul primei şedinţe de Guvern, premierul i-a cerut ministrului Finanţelor, Anca Paliu, ca în întâlnirea informală pe care o va avea, sâmbătă, cu membrii Cabinetul său, să vină cu o primă prezentare a poiectului de lege privind bugetul de stat pe anul 2016.

"O să o rog de doamna ministru de Finanţe (Anca Paliu -n.r.) să se pregătească să ne facă o prezentare a situaţiei privind pregătirea bugetului şi o s-o rog să înceapă discuţiile, dacă nu a făcut-o deja, cu ministerele pentru a veni cu un proiect de buget cât mai repede, într-o primă şedinţă de guvern, de altfel, în întâlnirea informală de sâmbătă pe care o s-o facem v-aş ruga să veniţi cu o primă prezentare să vedem cum stăm", a declarat premierul în şedinţa de Guvern.

Tot joi, premierul i-a cerut ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, o informare legată de situaţia absorbţiei fondurilor europene. (Veronica Micu)

Alte stiri din Politic

Ultima oră