Rovana Plumb: Guvernarea e stabilă, va continua. Gabriel Oprea, la şedinţa PSD

29 Iun 2015
Rovana Plumb: Guvernarea e stabilă, va continua. Gabriel Oprea, la şedinţa PSD

Conducerea PSD s-a reunit azi în şedinţa Biroului Permanent Naţional, la care participă şi premierul interimar, liderul UNPR, Gabriel. Oprea. În deschiderea şedinţei, liderul interimar al PSD, Rovana Plumb a anunţat că guvernarea e stabilă, va continua şi că e în contact permanent cu premierul Victor Ponta. BPN al PSD va decide astăzi cum vor vota parlamentarii PSD propunerea lui Mihai Răvan Ungureanu la şefia SIE.

"Începem săptămâna cu decizii importante. Vreau să salut prezența colegului nostru, a domnului general și prim-ministru interimar, președinte al UNPR Gabriel Oprea și să încep prin a vă spune că în ultima perioadă am vorbit cu colegii din teritoriu dar și cu simpatizanți și membri ai partidului. Vreau să vă spun că PSD este un partid unit, stabil. De asemenea guvernarea va continua, este o guvernare stabilă", a declarat președintele interimar al PSD Rovana Plumb la începutul ședinței, conform agerpres.ro.

Ea a adăugat că și coaliția este stabilă, iar săptămâna trecută a luat decizii importante, cum ar fi aprobarea Codurilor fiscale, iar guvernarea trebuie să continue. "Astăzi vom avea lua de luat o decizie în ce privește votul nostru politic privind nominalizarea făcută de către președintele Klaus Iohannis, de asemenea vreau să vă informez că sunt în contact permanent cu președintele partidului și primul ministru Victor Ponta", a mai spus Rovana Plumb.

La rândul său, coordonatorul PSD, Liviu Dragnea a spus că nu trebuie exagerat în ceea ce priveşte absenţa premierului Ponta, aflat în Turcia la recuperare după o operaţie la un genunchi.

"Nici nu trebuie să exagerăm, după părerea mea. Se întoarce peste câteva zile Victor Ponta în țară. PSD este un partid stabilizat la ora la care vorbim, a fost Biroul Permanent Național astăzi și am adoptat decizia politică privind nesusținerea d-lui Mihai Răzvan Ungureanu. Nu sunt probleme serioase acum, la ora la care vorbim",  a mai spus Dragnea.

Conform unei postări pe Facebook, premierul Ponta a declarat într-o intervenţie la B1Tv că UNPR și Gabriel Oprea au fost niște aliați "absolut corecți" după  formarea Guvernului, "fără ezitare" fiind convins că o vor face şi în continuare.

"Eu și domnul Oprea ne consultăm ca doi prieteni și parteneri pe toate problemele guvernamentale. Am discutat în fiecare zi despre tot ce ține de guvernare și am încredere că își face foarte bine treaba. UNPR și ALDE sunt partenerii ‪#‎PSD‬, indiferent de votul privind șefia SIE!", a afirmat Ponta. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră