Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a anunțat că va candida ca independent la alegerile prezidențiale

30 Mai 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a anunțat că va candida ca independent la alegerile prezidențiale

Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, a anunţat, joi seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, că intenţionează să candieze la alegerile prezidenţiale din toamnă ca independent.

"Astăzi m-am hotărât, e Brâul Maicii Domnului în Voluntari, să îmi anunț candidatura la prezidențiale, ca independent. Sunt primar de 19 ani. Știu ce vor spune. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, să trăiască într-o țară liberă, nu în una în care este instaurată teroarea. Îmi doresc ca peste dumneata să nu intre un individ, în casă, care spune că este vectorul de imagine al democrației în România", a spus Florentin Pandele la România TV, surprinzându-l pe realizatorul emisiunii.

Pandele, soțul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a mai spus că a vorbit cu aceasta şi i-a spus că va candida, iar ea l-a întrebat dacă este sigur că asta vrea.

"Gabi nu şi-a dorit şi nici nu-şi doreşte să candideze. M-a determinat starea în care se află familia mea. E inadmisibil să nu am siguranţă, să nu avem siguranţă", a continuat el.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică, faptul că PSD trebuie să îşi desemneze un potenţial candidat la prezidenţiale şi trebuie făcută analiza dacă de la PSD sau ALDE va fi candidatul, mergând pe variantele Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu.

În replică, Gabriela Firea a spus, ulterior, că nu doreşte să candideze la preşedinţie și că declarația lui Dragnea a venit fără ca ei doi să se fi consultat pe această temă.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră