Prima VICTIMĂ din scandalul Ponta. Ce MINISTRU ar putea fi debarcat din GUVERN

10 Iun 2015
Prima VICTIMĂ din scandalul Ponta. Ce MINISTRU ar putea fi debarcat din GUVERN
În ultimele zile, au apărut tot mai multe zvonuri legate de o eventuală plecare a lui Robert Cazanciuc din fruntea ministerului Justiţiei. Mai mulţi parlamentari PSD au cerut în cadrul Comitetului Executiv al PSD demisia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Şi opoziţia şi-ar dori demisia acestuia. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ar trebui să-și dea demisia din funcție din cauza comunicatului prin care le atragea atenția liberalilor că riscă sancțiuni penale în cazul unor "manifestări politice ilegale".

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, marţi seara, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei că i-a reproşat ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, anumite lucruri legate de cazul Rarinca, spunându-i acestuia că trebuie să îmbunătăţească sistemul justiţiei, alaturi de CSM şi de Parlament, pentru ca astfel de erori să nu mai aibă loc.

Miercuri, la ieşirea de la şedinţa CSM, Cazanciuc a declarat că nu a avut o discuţie cu premierul, dar dacă i se va cere să plece, o va face.

"Dacă mandatul meu ca ministru al Justiţiei a corespuns mandatului iniţial preluat acum doi ani, şi anume a avea un raport de ţară mult mai bun, a contribui la încrederea în actul de justitie, daca ministrul Cazanciuc a făcut ceea ce legea îi permite, această evaluare poate fi făcută de premier. Dacă nu corespunde, sunt gata să plec. Nu am avut o discuţie cu premierul pe această temă. Am avut discuţii de principiu, care rămân între premier şi ministrul de Justiţie", a declarat Cazaniuc.

Printre numele vehiculate în presă drept posibil înlocuitor al lui Robert Cazanciuc, este şi Eugen Nicolicea, în prezent ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.
"Cu privire la informațiile apărute în presă conform cărora aș putea fi numit ministru al justiției, precizez că nu există nicio informare oficială în acest sens. Eu, la rândul meu, am aflat această informație din presă. Nu comentez chestiuni ipotetice. Evident, o astfel de propunere nu poate fi altfel decât onorantă. Precizez însă că singura variantă în care aș putea accepta o astfel de numire, ar fi numai la propunerea și cu susținerea domnului vicepremier Gabriel Oprea", a scris, miercuri, ministrul UNPR Eugen Nicolicea pe pagina de socializare.

Potrivit ultimelor informaţii, venite pe surse, Ministerul Justiţiei ar putea fi preluat de la PSD cu ministru cu tot, şi va trece la UNPR. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră