Iohannis cere DEMISIA premierului Victor Ponta: Este o situație IMPOSIBILĂ pentru România!

05 Iun 2015
Iohannis cere DEMISIA premierului Victor Ponta: Este o situație IMPOSIBILĂ pentru România!
UPDATE 13:09 -  Președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta. 

"Astăzi, DNA a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situație imposibilă pentru România ca prim-ministrul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit legii răspunderii ministeriale, preşedintele are prerogativa de a cere suspendarea unui membru al Guvernului, inclusiv a premierului, dacă împotriva acestuia este începută urmărirea penală.
 
Art. 20: „În cazul în care s-a cerut urmărirea penală împotriva unui membru al Guvernului, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestuia din funcţie”.
.........................................

Premierul Victor Ponta, căruia i s-a adus azi al cunoștință că este urmarit penal, având calitatea de suspect, în dosarul Turceni-Rovinari în care este cercetat senatorul Dan Șova, se află la Palatul Cotroceni, unde are o întâlnire cu președintele Iohannis.

Potrivit unor surse politice, președintele Klaus Iohannis ar urma să facă azi declarații. (V.M.)


Alte stiri din Politic

Ultima oră