Ce aşteaptă românii de la Prima Doamnă

18 Mai 2015
Ce aşteaptă românii de la Prima Doamnă
Majoritatea românilor consideră că ar fi un lucru bun ca Prima doamnă a României, Carmen Iohannis, să își asume un rol mai vizibil în societatea românească, în special prin implicarea în acte de caritate, inițiative culturale sau educaționale, arată un sondaj INSCOP, remis luni, Agerpres.

Conform sondajului,  57,3% dintre români cred că ar fi un lucru bun ca prima doamnă să își asume un rol mai vizibil în societatea românească, în timp ce 23,2% consideră că nu ar fi un lucru bun, iar 19,5% nu știu sau nu răspund.

De asemenea, 52,5% dintre respondenți cred că soția președintelui ar trebui să se ocupe de acte de caritate, inițiative culturale sau proiecte educaționale, iar 22,1% consideră că nu ar trebui să facă nimic deosebit, ci ar trebui să rămână cât mai retrasă din viața publică. Un procent de 16,3% sunt de părere că prima doamnă ar trebui să participe doar la evenimente de protocol, ca soție a președintelui. 9,1% dintre respondenți au ales varianta nu știu sau nu răspund.

Barometrul INSCOP — ADEVĂRUL despre România a fost realizat  în perioada 23-30 aprilie, pe un eşantion de 1.085 persoane, iar eroarea maximă admisă a datelor este de +- 3%, la un grad de încredere de 95%. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră