Adrian Năstase: S-a schimbat „lanţul de comandă”. E şi bine, şi rău

04 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Adrian Năstase: S-a schimbat „lanţul de comandă”. E şi bine, şi rău

"Guvernul va functiona sub ochiul mai atent al parlamentului, dar si al Comisiei de la partid. In felul acesta, deciziile vor fi mai bine „cumpănite” dar libertatea de decizie a ministrilor si a guvernului va fi mai mică. Echipa guvernamentală se va ocupa, in principal, de administrarea unor obiective DEJA stabilite. Vom vedea...Rolul lui Sorin Grindeanu, după acomodare, va fi foarte important", afirmă fostul premier, pe blogul personal.

El a făcut şi o scurtă caracterizare a unor miniştri propuşi în Cabinetul Grindeanu. "Pe unii dintre cei propusi ii stiu foarte bine. Teodor Melescanu, de exemplu, a fost secretar de stat in echipa mea, in perioada in care am fost ministru la externe, intre 1990 si 1992. Petre Daea – un profesionist exceptional – a fost in echipa mea, mai târziu, in perioada in care am condus guvernul. Un buldog. Va avea un rol important in redinamizarea agriculturii si irigatiilor.

De asemenea, Serban Valeca. Este un bun specialist in domeniul cercetării nucleare. Pavel Năstase a condus o lungă perioadă de timp Academia de studii economice. Dar, interesant, el a condus si INA (Institutul national de administratie) de la momentul creării sale. Il stiu de multă vreme şi pe Florin Iordache. Sunt convins că stie ce are de făcut la ministerul pe care il va conduce", susţine Năstase.

Despre miniştri propuşi, pe care îi ştie mai puţin, Năstase spune că aceştia vor avea prilejul să dovedească faptul că alegerea lor a fost judicioasă. Fostul premier mai spune că rolul lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu pentru accentuarea activităţii legislative şi eliminarea unor abuzuri este foarte important.

"Vom avea, in paralel, o accentuare a activitătii legislative, cu speranta normalizării vietii in domeniile economic, social dar si al justitiei (mă refer la eliminarea unor abuzuri). Si sub acest aspect, rolul lui Liviu Dragnea va fi important. La fel, si cel al lui Călin Popescu Tăriceanu", încheie Adrian Năstase.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Politic

Ultima oră