Unde mergem? Concerte din weekend

28 Feb 2020 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend Galerie foto (2)

Vineri, 28 februarie

Rareș Totu’s Midnight Sun featuring Dean Bowman (USA) @ La Mama- Clubul Țăranului, 20:30. Midnight Sun s-a infiintat in 2008 sub numele de Rareș Totu Blues X-perience, in componenta : Rares Totu (foto 1), Cosmin Farcas, Paul Baciu, Hanes Radu si Irina Creanga. Au avut numeroase aparitii la televiziune, in emisiunile de profil ale TVR ( Taverna, Unora le place, Capul de afis, Noapte Indigo etc) si au fost trupa rezidenta a emisiunii “Razii de Noapte” la B1 TV. Au participat la majoritatea festivalurilor de blues si jazz autohtone, dintre care amintim doar Sighisoara Blues Fest, Suceava Blues Confusion, Brezoi Open Air (de 3 ori), Cluj Blues Fest (de 2 ori), Clover Fest, Ploiesti Jazz Festival, Miercurea Ciuc Jazz, Freedom Blues Festival Tg Mures ( de 2 ori), Peninsula (de 2 ori) dar si la festivaluri din Bulgaria, Ungaria sau Austria. In 2019 alaturi de solista clujeana Aminda au reprezentat Romania la European Blues Challenge in Insulele Azore, clasandu-se pe locul 4 intre 28 de formatii de clasa din toata Europa. RARES TOTU - (chitara,vocal)  este singurul chitarist roman care a castigat titlul de chitaristul anului in doua tari diferite, Romania(1987) si Ungaria(1992). A fost component sau colaborator al grupurilor Compact, Semnal M, Rodion GA, Progresiv TM, a infiintat grupul Trans Express cu care a aparut pe 3 albume in Ungaria si Austria.  A colaborat cu artisti de renume din tara ( Narcisa Suciu, Cristi Minculescu) si din Ungaria, Germania, Austria si USA. A cantat in deschiderea mai multor trupe importante dintre care amintim Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Winger, Animals.  Doru Ionescu i-a dedicat un intreg episod din emisiunea Remix pe TVR. Este un protagonist obisnuit al festivalelor de Blues si Jazz din tara si din Europa. DEAN BOWMAN- New York, USA. Renumita publicatie The London Guardian il considera " plin de emotie, carismatic si briliant din punct de vedere tehnic...un adevarat star " Fara indoiala un nume important al scenei de jazz, rock si avant-garde din downtown New York inca din 1989, Dean Bowman isi are " punctul zero" in muzica traditionala Black Spiritual si Gospel. A cantat pe nu mai putin de 32 de albume, de la culticul grup de avant garde jazz rock Screaming Headless Torsos (al carui vocalist si membru fondator a fost pana in 2004) la bluesul lui Elliot Sharp cu al sau grup Terraplane sau albumul de blues spiritual in duet cu Gary Lucas pana la Be Bopul lui Don Byron sau electronica DJ ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazzului si bluesului : Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello si a fost ales de John Scofield ca vocalist principal al unui turneu mondial  "John Scofield plays the music of Ray Charles". In ultimii ani Dean Bowman isi petrece jumatate din timpul sau in Europa, colaborarea sa cu Rares Totu's Midnight Sun datand din 2013. Rares Totu’s Midnight Sun îi cuprinde pe Cosmin Farcas, Vlady Sateanu și Hanes Radu. Pret bilet: 40 Lei.

Concert Myrath, Eleine @Quantic. MYRATH revine în România pentru a susține un concert memorabil în București și Brașov alături de un invitat special: Eleine. Biletele, în număr limitat, sunt disponibile exclusiv pe AmBilet.ro. MYRATH Cu un stil propriu de progressive metal îmbinat cu influențe orientale, incredibil de personal chiar, Myrath a devenit încet-încet una dintre cele mai fascinante formații de pe scena internațională, iar acum revin în România.  Aducând împreună influențe progressive și ritmuri catchy, ultimul lor album, „Shehili”, combină muzica arabă și bucăți groovy din „Tales Of The Sands” (2011) cu aranjamente muzicale lucrate cu grijă și structuri intrigante din cea mai recentă operă, „Legacy” (2016). ELEINE Cu simfonii armonioase, heavy metal și un show live captivant, Eleine a devenit una dintre cele mai apreciate formații metal tinere care oferă un spectacol ce nu trebuie ratat. Încă de la lansarea albumului de debut în 2015 și al doilea album, „Until The End” în 2018 care s-a aflat pe locul 1 în topurile de vânzări suedeze, au fost ocupați cu turnee europene, în Japonia și Marea Britanie ca headlineri, dar și ca support act pentru formații ca W.A.S.P., Moonspell sau Arch Enemy. Program ·20:00 - 21:00 Acces, 21:00 - 21:50 Eleine, 21:50 - 23:30 Myrath. Biletele sunt 80 de lei. Taxa de procesare: 5 lei / bilet.

Dl. Goe live @ The Pub Universității, 21.00. Formația Dl Goe s-a lansat în primăvara lui 2017 cu EP– ul "Momente în Schițe". Stilul de muzică adoptat este o fuziune între pop, rock, blues și muzică autentic românească. În 2018 au lansat albumul “Tineri, Sâmbătă, Duminică”.Un album concept despre generația actuală care se zbateîntre mentalitatea post comunistă și consumerismulsecolului 21. Povestea îl are la bază pe Dl Goe care a crescut  și trăiește în Bucureștiul zilelor noastre și o fată, Aida, pe care o întâlnește la magazinul unde lucrează, Mega Image. Împreună decid să fugă cu primul tren  “sprenecunoscut”…Trupa: Dl Andrei – chitară, Dl Migudel – bass, Dl Bimus – clape, Dl Dani – voce, chitară, Dl Serban – tobe, Dl Horea – percuție, muzicuță, caval

Lucia la Kaustik Nights @ Galeria H3, 20.30. Kaustik Nights este un proiect care își propune să reinventeze concertul și felul în care se trăiește muzica. Punem împreună artiștii noștri preferați cu instalațiile interactive H3 și îi combinăm într-o nouă experiență media. Rezultă un nou concept ce combină arta cu tehnologia creativă, îmbină muzica live cu ultima generație de efecte vizuale și experiențe interactive. Pe 28 februarie ne va cântă Lucia, o voce inconfundabilă și o artistă sensibilă, potrivită pentru a prefața primăvara. Vă așteptăm la Lucia și Kaustik Nights pe Popa Nan 82. 

Rock de dat cu capul în H. Rock de dat cu capul revine în Orașul cu Chef de Rock cu cea de-a 3-a ediție. Ți-am pregătit 6 ore de show cu 6 super trupe: Kempes, Iris, Pandora, Ura de după ușă, The Crossroads & Olympus Mons. Programul (aprox) este Acces: 19:00, 20:15 - The Crossroads, 21:00 - Ura de După Ușă, 22.00 - Olympus Mons, 22:45 – Iris, 00:00 – Pandora, 01:00 – Kempes. Biletele au prețurile: 85 lei - Cat. A - în fața scenei cu loc la masă, 55 lei - Cat. B - acces general cu loc la masă, 45 lei - Cat. C - părțile laterale cu loc la masă.

Zdob și Zdub, concert la Hard Rock Cafe, de la ora 22:30. Trupa va cânta hit-urile "DJ Vasile", "Zdubii bateţi tare", "Bunica bate toba" etc. Biletele sunt Fără loc (în fața scenei, pe ringul de dans) - 74 lei.

Nikos Vertis la Sala Palatului, 19.30. Considerat cel mai popular artist al Greciei, Vertis susține al treilea spectacol din această săptămână, la Sala Palatului. Și acesta este sold out.

Studio Rock -ediție aniversară. De la 22.00 la 01.00, aveți de audiat ediția aniversară de 30 de ani a emisiunii STUDIO ROCK la Bucuresti FM, pe 98,3 FM sau la www.bucurestifm.ro. Studio Rock, cea mai veche emisiune de rock/metal de pe posturile de radio din România. Pentru chat intrați la http://www.xiig99.com/blab46lite/blab.php. Realizator: Lenţi Chiriac (foto 2). „ STUDIO ROCK, cel mai vechi show rock / metal din audiovizualul românesc și singurul care a difuzat știri rock-metal și noutăți discografice pentru prima dată. A început în februarie 1990 pe „Radio România Tineret” și de atunci a fost difuzat săptămânal, în fiecare seară de vineri. În februarie 2020, emisiunea împlinește 30 de ani. De la început, Studio Rock s-a concentrat pe prezentarea de știri de ultimă oră, noutăți în domeniu, interviuri cu trupe, răspunsuri la scrisori, concursuri etc. În fiecare ediție, interactivitatea se face prin telefon, chat și sms. Tot materialul audio lansat la Studio Rock este primit de la companiile de discuri occidentale, înainte de lansarea la nivel mondial, iar periodic sunt prezentate  și extrase din interviurile pe care le-am făcut artiștilor străini. De asemenea, sunt promovate formațiile românești, în special cele din noul val. Studio Rock a scos la lumină majoritatea formațiilor românești apărute după 1990, a oferit premii pentru cele mai importante evenimente rock din România și a prezentat publicului român, pentru prima dată pe posturile de radio din România, ultimele noutăți din aria rock/ metal. Aș dori să menționez că toate piesele difuzate sunt extrase din albumele primite periodic de la case de discuri internaționale, nume importante din zona rock (AFM Records, Nuclear Blast, Metal Blade, Massacre Records, Century Media, Napalm Records, SPV ) , a menționat Laurențiu Lenți Chiriac.

Sâmbătă, 29 februarie

Jurjak live la Expirat Club, 00.00. Jurjak anunță venirea primăverii în cadrul unui concert în Expirat Halele Carol, prilejuit de lansarea single-ului, "Inima de Piatră", primul de pe noul material discografic, "Hoții de Vise", ce va fi lansat în curând, pe vinil. "Totul a început în 2005, când m-am apucat să bat toba alături de K-gula și Confusion, prima trupă de hip hop live din România. Am absolvit Dreptul însă mi-am dat seama că nu aș putea să practic această profesie pentru că nu mi se potrivește. În urma unei călătorii peste Ocean, am citit multă poezie și am început să scriu versuri. Așa mi-am descoperit latura creativă și am decis să mă înscriu la Facultatea de film. Având ritmul în sânge și ureche muzicală, cu o chitară, o clapă și câteva noțiuni de teorie muzicală, am început să-mi transform gândurile în sunete", a declarat Jurjak. Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a lansat în toamna anului trecut cel de-al doilea album oficial "Blues Berry", un album cu influențe blues, electro, rock și folk - bineînțeles reunite sub amprenta stilistică proprie care l-a consacrat încă de la primul disc. Din formula live a trupei fac parte muzicieni experimentați precum Dan Minel Stoica (chitară, clape), Daniel Olteanu (tobe) și Narcis Axinte (bass). Acces General - 40 lei.

Dark Side Nights - acoustic side of Vița de Vie, Days of Confusion, Breathelast. Platforma de evenimente DARK SIDE NIGHTS se întoarce! O nouă poveste alternativă cu un format inedit ce va cuprinde seri tematice: Acustic (Acoustic Side Of) şi Electric (Electric Side Of). QUANTIC CLUB va fi gazda DARK SIDE NIGHTS 2020. Primul eveniment (29 februarie) este dedicat proiectelor acustice. VIȚA DE VIE, DAYS OF CONFUSION şi BREATHELAST, trei trupe în recital, cu premiere de single-uri acustice în primă audiţie şi interpretare. Program -acces public: 19.00, Acoustic Side Of Breathelast.: 20.00 – 20.40, Acoustic Side Of Days of Confusion: 21.00 – 21.40, Acoustic Side Of Vița de Vie: 22.00. Biletele sunt disponibile pe www.iaBilet.ro şi în reţeaua IaBilet: http://bit.ly/3bqGnLk. 70 lei – în perioada 19.02 - 28.02, 80 lei - pe 29 februarie, online şi la eveniment

Concert Berti Barbera & Nicu Patoi la unteatru, ora 21:00. Doi artiști atipici, anti-vedetă, Berti Barbera & Nicu Patoi și-au dat din nou întâlnire în studio, rezultatul fiind “Blue Drops”, cel de-al 5-lea album al duetului, poate cel mai bun produs de blues acustic apărut până acum în România. Un album despre care cunoscutul critic muzical si om de televiziune, Mimo Obradov a spus: ” Azi am ascultat cel mai bun album de blues al anului. Secvența pieselor, aranjamentele muzicale, interpretarea, pulsul irezistibil al sentimentelor redate si alte cele… DAR! Da, producția sunetului am perceput-o ca un dar. Acuratețe, vibrație, naturalețea acusticii, care te face să simți lemnul încă din trunchi, metalul răsucit și șlefuit al muzicuței, pieptul, obrajii, buzele, dinții, te fură la fel ca și ritmul neintruziv, subtil, hipnotic. Bravo! Nicu Patoi, Berti Barbera & Victor Panfilov. You certainly got the blues. Drop by Drop.” Și cum lansarea nu se putea întampla decât într-o zi la fel de atipică, sunteți așteptați pe 29 februarie la unteatru, pentru a savura o captivantă colecție de piese blues, abordate divers și modern, cu umor și virtuozitate, în binecunoscuta manieră de duet, acustic, dar cu puterea unei orchestre. Odată achiziționate biletele, rezervarea locurilor în sală este înregistrată automat.

Sebastian Burneci Quintet feat. Cătălin Milea – Unspoken la JazzBook, 20.00. Unspoken este un concept muzical nou semnat de trompetistul Sebastian Burneci care conține exclusiv compoziții originale și care s-a materializat în prima fază cu un material discografic înregistrat live alături de Orchestra de Cameră Radio dirijată de Simona Strungaru. Discul conține și piese mai vechi dar și unele compuse special pentru acest proiect și reprezintă o incursiune în activitatea creativă a muzicianului, susținută de o formație internațională compusă din bateristul Borislav Petrov, pianistul Teodor Petkov și bassistul Mihail Ivanov și avându-l ca invitat pe saxofonistul Cătălin Milea. „Unspoken este rezultatul a mai bine de 15 ani de experienţe muzicale dar şi sociale, este totodată o concluzie după aceşti ani în scena romanească de muzică mai mult sau mai puţin comercială dar şi un nou început.” - Sebastian Burneci.

Mihai Mărgineanu live la 14thLane, 21.45. Cântăreț, compozitor și actor, Mihai Mărgineanu a cucerit publicul cu piesele sale folk și pop rock. Muzica sa este inspirată din folclorul român și dezbate într-o notă plină de umor problemele cotidiene ale romanului clasic. De-a lungul timpului, Mărgineanu a lansat piese precum „Paraschivo”, „Foaie Verde, Foaie Fraga”, „Zavalaidanga”, „Trecea un Țigan Saracu’” și multe altele. Printre melodiile care l-au consacrat se numără „Zarita Zanga”, „Mă iubește femeile”, „Femei, femei” și „Gore din Chitila”. Rezervările se fac după achiziționarea biletelor la 0727 677 777. Locurile sunt limitate!. Adresa- Șoseaua Orhideelor 15d.

Duminică, 1 martie

Hot Club de Bucharest și jazz-ul lui Django Reinhardt la Teatrul de Artă, de la ora 19:00. Originar din suburbiile Parisului din anii 30, the „hot gypsy swing”, acest stil distinct, energic al jazz-ului a fost creat de legendarul chitarist Django Reinhardt. Astăzi, la peste 70 ani de la apariția sa, stilul unic al celui care este considerat părintele jazz-ului european este încă prezent și chiar înfloritor pe scenele de jazz pariziene. Trupa Hot Club de Bucharest a luat ființă în 2008, din pasiune pentru muzica marelui compozitor și interpret belgian, Django Reinhardt, conectându-se la marea familie manouche – trupe numite Hot Club, din întreaga lume, în onoarea cvintetului Hot Club de France, inițiat de legendarul chitarist. În cei 12 ani de activitate, Hot Club de Bucharest și-a rafinat continuu modalitățile de exprimare a acestui gen, într-un mixt echilibrat de tradițional și modern. Hot Club de Bucharest sunt: Mălin Cristache – chitară, Adrian Ștefan – chitară și Alex Mike – contrabas

Concert electric Fără Zahăr la Quantic, Acces public: 19:00. De mărțișor, patru ghiocei sălbatici de la Iași vă aduc un concert electric de muzică și umor. Concertul Fără Zahăr este ca senzaţia aia când mesteci o gumă extrem de mentolată încercând să acoperi faptul că tocmai ai mâncat usturoi. Este realitatea românească deseori tristă, peste care doi băieţi din Dorohoi reuşesc să aştearnă o spoială de optimism prin muzică şi glume. Folk alternativ şi umor comestibil cu: Bobi Dumitraș - chitară acustică, voce și glume, Bobo Burlăcianu - voce și chitară electrică, George Maxim – bass, Alex Neagu – tobe. Bilete: 40 lei - acces general - presale - până pe 29.02 inclusiv, 50 lei - acces general - doar în ziua evenimentului. *Copiii cu varsta până în 8 ani au acces gratuit doar însoțiți de parinți posesori de bilete valide.

Aida și Noi la Teatrelli, 19.00. De ce Aida și Noi ? De ce de 1 Martie? De ce la Teatrelli? Pentru că nicăieri în Bucureștiul nostru drag nu s-a mai văzut o trupă compusă dintr-o bosniacă, un chilean, un cubanez, un bulgar și un fost expat. Unde mai pui că mai au în componență și un bucureștean sadea, venit tocmai din îndepărtatul cartier Drumul Taberei? Pare o glumă…Și totuși… cei cinci mușchetari - Aida Sosic – voce (din Bosnia și Herzegovina), Mihai Victor Iliescu – voce și chitară (din Berlin & București), Dan Samoilă - bass (din București), Aristides Orlando Panaitescu Alegria Ati - percuție (din Santiago de Chile), Luis Angel Palomino Tuero - saxofon (din Havana, Cuba) și Ilko Gradev aka Elijah Saint – acordeon (din Ruse, Bulgaria) - și-au pus bagajele culturale și emoționale, experiențele diverse de viață, abilitățile și viziunile artistice laolaltă, într-un „proiect plin de umor, demențial, absurd și atâââât de frumos”. Așadar, dacă ai chef de un show cu puțin Glam Disco, nițel Psychedelia, un pic de Gypsy și niște Funk, Drum’n'bass, Balkan, Urban Folk, Rockabilly și Tango, te invităm să iți iei sau să faci cadou un Marțișor special: la Teatrelli: AIDA ȘI NOI, 1 Martie, ora 19.00.

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră