Preselecția pentru concursul Posada Rock 2023! 

11 Iul 2023 | scris de Alex Revenco
Preselecția pentru concursul Posada Rock 2023! 

Posada Rock continuă și în acest an să sprijine trupele underground, fiind cel mai vechi și important festival-concurs din România. Competiția este deschisă unui număr nelimitat de trupe din țară și din afara ei, iar 10 dintre ele vor fi selectate de către un juriu de specialitate ca să concureze live pentru premii consistente pe aceeași scenă pe care vor cânta anul acesta formații de talie internațională. Ca să participe la preselecția pentru concurs, formațiile doritoare trebuie să trimită până pe 25 iulie 2023, orele 23:59, la adresa de e-mail contact@posadarock.com următoarele materiale:

???? cel puțin trei piese originale în format MP3;

???? minimum un material video sau un link către un material video care să conțină o piesă a formației interpretată LIVE;

???? biografia formației (membri, istoric, palmares etc.);

???? trei fotografii cu formația la o calitate cât mai bună.

Doar trupele care vor depune aplicații complete vor fi admise în preselecție. Preselecția va fi făcută de către un juriu de specialitate. Numele membrilor juriului vor fi făcute publice la momentul oportun. În faza finală a concursului, care are loc în primele două zile ale Festivalului Posada Rock, vor participa 10 formații, care vor fi anunțate până la sfârșitul lunii iulie 2023.

 Pentru trupele participante la faza finală a concursului se asigură cazarea pentru membrii formației și maximum un însoțitor (manager, sunetist, promoter etc.) și transportul: bilet de tren clasa a II-a, bilet de autobuz sau combustibil (un autoturism per formație, max. 7,5L/100 KM). Decontul transportului se va face doar la prezentarea biletului, bonului sau facturii aferente.

 Fiecare formație calificată în faza finală a concursului va avea la dispoziție un total de 30 de minute pentru set-up, line-check și recitalul propriu-zis. Orice depășire a timpului alocat poate duce la depunctarea sau chiar eliminarea din concurs a formației respective.

După deliberările juriului, trupele clasate pe primele cinci poziții la concursul din cadrul Festivalului Posada Rock 2023 vor fi recompensate cu următoarele premii:

 Marele premiu – 2.000 de euro;

 Locul 1 – 1.500 de euro;

 Locul 2 – 800 de euro;

 Locul 3 – 500 de euro;

 Premiul "Zaharia Rădulică" – 200 de euro.

Acestora li se vor adăuga premii speciale oferite de partenerii festivalului.

 Anul acesta, concursul este parte din proiectul ”ȘCOALA DE ROCK Câmpulung”, finanțat prin PNRR și co-finanțat de Primăria Câmpulung Muscel. Vom oferi mai multe detalii despre acest proiect ambițios în perioada imediat următoare.

POSADA ROCK FESTIVAL 2023 are loc între 1 și 3 septembrie pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel. Trupele internaționale care vor evolua în recital sunt Carcass, Sodom, Soen, CREMATORY, ROYAL HUNT, SEPTICFLESH și Cryptosis, acestora urmând a li se adăuga și alte nume mari.

Abonamente tinyurl.com/AB-POSADA-2023.

Festivalul Posada Rock este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră