Marcian Petrescu își lansează noul album în Pub Universității !

27 Ian 2023
Marcian Petrescu își lansează noul album în Pub Universității !

Marcian Petrescu, cotat drept CEL MAI BUN CÂNTĂREȚ LA MUZICUȚĂ din blues-ul românesc, își lansează NOUL ALBUM DE STUDIO intitulat „MAI MULT DECÂT BLUES”, în cadrul unui CONCERT SPECIAL – SÂMBĂTA 28 Ianuarie, ora 20.00, la The Pub Universității.

Iată ce a spus Marcian : “Acest album trebuia inițial să apară în 2020, când urma să aniversez 20 de ani de carieră pusă în slujba blues-ului. Din păcate mizeria de PlanDemie a dat totul peste cap. Iată că a venit momentul să vă bucurați din nou de munca pe care am depus-o în studio, în aceste nouă piese, care doresc să ilustreze o altă fațetă a modului în care înțeleg eu să transpun muzicuța în blues și nu numai. De aceea albumul de față se numește MAI MULT DECÂT BLUES și vă oferă, zic eu, o imagine inedită asupra posibilităților acestui instrument. Sunt fericit că am reușit să am și pe acest album câțiva invitați de calibru, cărora le mulțumesc din suflet pentru contribuția și talentul lor. I-am numit aici pe prietenul și mentorul meu din SUA, inegalabilul muzicuțist Charlie Musselwhite (laureat Grammy!), care a răspuns cu mare promptitudine și încântare invitației mele, la 10 ani de la prima noastră colaborare pe albumul “desCÂNTECE DE BLUES”. Deși este o legendă în muzica folk, am reușit cu succes să-l scot din zona de confort pe Mircea “Ciocu” Vintilă, acesta acceptând cu bucurie invitația mea de a-și revizita în cheie blues-istică două dintre piesele lui clasice. În egala măsură vreau să-i mulțumesc lui Jimi El Laco, care a adus grație virtuozității sale un autentic parfum country, lui Rareș Totu, care a fost alături de mine timp de 6 ani în Trenul De Noapte și care a injectat în maniera-i cunoscută o doză serioasă de blues-rock, lui Marian “Mac” Aciobăniței și bunului meu coleg și prieten Mihai Tacoi care au venit cu abordări chitaristice în cheie modernă, lui Sebastian Soltan, alături de care am cântat în prima mea trupă formată la Onești(Blues Syndicate), lui Sian Brie, care a venit cu o abordare chitaristică extrem de personală, lui Vlad Briciu, o adevărată revelație în materie de virtuozitate claviaturistică, lui Marian Dima, pentru răbdarea cu care m-a “suportat” în studio și lui David A. Marin pentru contribuția pe care și-a adus-o la piesa DREAM OF AN IMAGINARY WESTERN. Mulțumiri ultra speciale lui Mișu Constantinescu, care a fost alături de mine pe toată durata preproducției, înregistrărilor, mixajelor și postproducției acestui album.

Cele mai călduroase mulțumiri următorilor oameni care mi-au fost alături de-a lungul timpului: Andrei Partoș (Psihologul Muzical), Ioan Big, Radu Lupașcu (Arta Sunetelor), Cătălin Statie (Contacte Culturale), Adrian Mociulschi, Alexandru Șipa (Fundația Muzza), Mihai Mugescu (Brezoi Blues Festival), Attila Pilbáth (Tușnad Blues Festival).

Acest album este dedicat memoriei lui VALERIU STERIAN, care m-a primit cu brațele deschise în 1998, când mi-am făcut debutul pe micul ecran, în emisiunea VÂNARE DE VÂNTpe care o realiza la TVR. În egala măsură dedic acest album mamei mele, Livia Petrescu, care m-a încurajat încă de la început și, firește, nu în ultimul rând, ție onorat public, fară de care eu ca muzician nu aș putea să exist.

Important: Biletele din zonele A si B sunt sold out, au mai rămas bilete FĂRĂ LOC- 70 de lei. Locurile sunt limitate și vor fi ocupate în ziua evenimentului,  în funcție de sosirea în club.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră