Pe 9 august, renumita formaţie timişoreană va susţine un concert de comeback, în cadrul primei ediţii a festivalului Artă’n Casă – Ciclova Socolari Potoc, anunţă pressalert.ro
Survolaj a luat naştere în 1987, la ideea lui Daniel Silvian Petre, pe atunci elev la Liceul de Filologie – Istorie (actulalul Colegiu Bănăţean) şi a devenit în scurt timp un reper în muzica rock autohtonă. „Iniţial, Survolaj trebuia să fie o trupă de punk. Eram plătiţi foarte bine în vremea aceea, am prins concerte afară. Probabil am primit şi celebritate şi bani prea repede. Am fost foarte mirat de succesul trupei, fiindcă noi nu eram din ăia care făceam cu ochiul la gagici. Am ţinut loc şi de punk şi de Led Zeppelin. Am fost în aceeaşi agenţie de impresariat cu cei de la Iris. Am cântat şi la un festival făcut de Miron Cozma în Valea Jiului, unde am fost plătiţi cu bani care erau înfăşuraţi într-o cămaşă“, îşi aminteşte solistul Daniel Silvian Petre, care a compus unul dintre cele mai frumoase imnuri muzicale dedicate oraşului de pe Bega, „Cel mai iubit duşman al meu”.
„Sunt acele formaţii care cântă pentru ceilalţi, cu acea dorinţă ca un om (cu cât mai de calitate, cu atat mai bine) să-i bată uşor pe umeri şi să le spună: «Da, copii, e bine ceea ce faceţi! Aşa să faceţi în continuare.» Deci au nevoie de un fel de aprobare din partea altora, din partea unor competenţe. Ei bine, cum să nu fi căscat ochii mari atunci când am văzut patru tineri (tineri, tineri) pe scena cărora putin le pasă dacă sunt oameni în sala sau nu, dacă-i ascultă cineva sau nu. Ei nu mai cântau. Ei erau muzica. Tot corpul lor cânta, tot corpul lor era într-o stare de creaţie, toată fiinţa lor, şi sufletul, şi mintea, şi fiecare celulă din trup. Nu mai avea importanţă dacă ceea ce cântau era coerent sau nu, uneori doar îşi trimiteau unii altora sunete. Totul era atât de fascinant pentru mine, ca privitor – pentru că vedeam lucrul acesta, spre care alţii tind, la niste tineri ce in mod sigur nu fac asta cu program, ci aşa zace-n ei. Spun a mia oară. Ar fi greşit ca toate formaţiile noastre să arate aşa. Rockul nu înseamnă asta, sau numai asta, cum rockul nu înseamnă numai spectacol. Rockul înseamnă toate astea la un loc, în fond aşa e şi-n viaţa, unii oameni sunt aşa, unii oameni sunt altfel. Dar oamenii aceştia aşa sunt, şi ei se numesc Szabo Zsolt, Molnar Levente, Daniel Petre şi Cătălin Teodoreanu. Un singur nume: SURVOLAJ.“, scria Florian Pittiş despre formaţia timişoreană, în 1992.
Cu ocazia aniversării a 30 de ani de existenţă, formaţia Survolaj pregăteşte şi alte surprize, ce vor fi anunţate în scurt timp.