Harry Styles „se joacă cu codurile de gen” pentru a redefini masculinitatea

01 Iun 2023
Harry Styles „se joacă cu codurile de gen” pentru a redefini masculinitatea

Cântărețul britanic și-a reafirmat statutul de superstar în timpul unui concert pe Stadionul Olimpic din München pe 17 mai. La 29 de ani, Harry Styles continuă să fascineze cu personajul său la granițele dintre feminin și masculin, scrie Courrier International

„Este cântărețul care întruchipează cel mai bine masculinitatea modernă pe scena pop internațională […] , un exemplu de succes de emancipare, departe de imaginea lui ca o sămânță proastă a trupelor de băieți.” Fenomenul Harry Styles este unic, spune Der Spiegel , cucerit.

Trecând pe 17 mai pe Stadionul Olimpic din München pentru al doilea turneu, Love on Tour, cântărețul britanic s-a remarcat printr-o scenografie multicoloră și cu paiete. Dar mai ales prin „fervoarea colectivă a dragostei pentru pop” care a animat stadionul, continuă site-ul german, înainte de a rezuma: „Pe scurt, este o vedetă”.

Cu toate acestea, nu muzica lui îl face pe tânărul de 29 de ani atât de atractiv, ci mai degrabă statutul său de „referință absolută a sensibilității moderne”, susținea The Times, la începutul lunii aprilie. Cotidianul britanic afirmă că Harry Styles „a reinventat caracterul playboy-ului”.

Cântărețul și-a început cariera ca adolescent în grupul One Direction, înainte de a începe o carieră solo în 2016.

„Mai multe versiuni ale lui”

Într-o rochie, tocuri sau salopetă cu paiete, superstarul își îmbrățișează capacitatea de a „se juca cu codurile de gen”, afirma deja The New York Times la sfârșitul anului 2022. O stranie care pare să seducă mii de fani din întreaga lume, și în special în Munchen, ilustrează Der Spiegel  :

„Ia multe steaguri curcubeu care i-au fost înmânate sau aruncate de public, le flutură deasupra scenei și defilează cu ele, în semn de adeziune.”

O icoană pop și fashion, cântărețul redefinește masculinitatea și cochetează cu stereotipurile de gen. „Dintre multele versiuni ale lui pe care Harry Styles le arată, cel puțin una este foarte hetero”, a descifrat The New York Times Style Magazine în februarie 2023, referindu-se la o presupusă relație cu regizoarea Olivia Wilde pe platourile de filmare din filmul Don’t Worry Darling . „Și cel puțin încă unul arată destul de diferit: Harry Styles care pozează, într-un halat, […] și odată și-a asigurat publicul: „Toți suntem puțin gay”.

O imagine misterioasă și eliberată, care nu încetează să-și fascineze ascultătorii și care i-a permis artistului să cânte în fața publicului aproape cu casa închisă încă de la începutul turneului său, în septembrie 2021.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră