Presa germană: Piesa României la Eurovision pare de acum 30 de ani, din filmul ”Înapoi în viitor”

12 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
Presa germană: Piesa României la Eurovision pare de acum 30 de ani, din filmul ”Înapoi în viitor”

“La apariția României pe scena Eurovision, mulți se vor simți din nou în anul 1986. Pe atunci nu lipsea de la nici o petrecere piesa rock a formației Europe.

Te simți ca în filmul <Înapoi în viitor>, când românul Ovidiu Anton, după 30 ani, apare într-o ținută similară cu cea a trupei Europe. El s-a calificat în semifinala Eurovision de la Stockholm cu un titlu de rock simfonic prăfuit ”, scrie eurovision.de, pagina dedicată de postul public german ARD pentru cea mai importantă competiție muzicală a anului.

Nici textul melodiei nu pare pe gustul nemților. “El cântă: nu mai pot să suport, ura îmi arde sufletul. De unde izvorăște ura asta și ce luptă trebuie să câștige, știe doar solistul de 33 de ani din București. El este autorul textului și al melodiei“, mai scrie sursa citată.

Jurnaliștii germani amintesc că Ovidiu s-a apucat de muzică la vârsta de cinci ani când a primit o chitară, cu care a apărut pe o scenă publică un an mai târziu. Ulterior a studiat pianul și chitara clasică și a luat lecții de canto.

Influențat de dragostea sa pentru muzica rock a anilor 70 și 80, în 1998 a pus bazele unei trupe rock, Carpe Diem, cu care a cutreierat țara natală timp de patru ani.

„Fostul candidat de la X-Factor s-a arătat deosebit de interesat de competiția Eurovision, însă primele patru tentative de a reprezenta România au fost sortite eșecului. În 2016 a dat lovitura cu piesa Moments of Silence. În viața privată, tatăl unei fetițe de cinci ani, el se delectează cu creșterea câinilor de luptă. Casele de pariuri îl plasează în ultima treime la competiția din acest an.

Dar cine știe: piesele ciudate cu un anumit factor trash, cu dansatori pe jumătate goi, cu o sabie în mână, au un anumit public în zona pop. În urmă cu trei ani, contra-tenorul Cezar cu o apariție în costumație de Dracula a reușit cu piesa <It’s my life>, în ciuda tuturor previziunilor, să se claseze pe locul 13 la Malmo”, subliniază postul public german.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră