Dan Manciulea, 30 de ani de Om Bun

19 Oct 2024 | scris de Alex Revenco
Dan Manciulea, 30 de ani de Om Bun

Cantautorul și producătorul muzical Dan Manciulea își lansează albumul "Cântec fără sfârșit", împreună cu cartea sa de schițe și povestiri - "Mici apocalipsei de adormit omenirea". Lansarea va avea loc ǰoi, 24 octombrie, ora 18:00, la Muzeul Național al Literaturii Române,din strada Nicolae Crețulescu, nr. 8 în prezența mai multor invitați și prieteni ai artistului.

Folkistul din Râmnicu Sărat împlinește anul acesta 30 de ani de activitate muzicală, care a început în anul 1994, odată cu câștigarea Trofeului Festivalului Național de Muzică Folk "Om Bun". În cei 30 de ani de activitate artistică, Dan Manciulea a realizat 5 albume de muzică folk, dintre care două cu grupul Forțele de Muncă și a produs albumele mai multor artiști folk cunoscuți, Maria Gheorghiu, Florin Camen și Mirela Potopea.

 A participat la numeroase concursuri de creație, dintre care amintim Eurovision, selecția națională,  Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia sau talentshow-ul Românii au Talent, unde s-a distins cântând compoziții inedite, de factură folk/country/blues/pop, ale căror texte proprii ori scrise de textieri ca Florin Dumitrescu sau Dinu Olărașu, au transmis mesaje fie sociale, fie de suflet, adresate publicului de specialitate și nu numai.

Difuzat la Radio România dar și de radiouri independente, artistul folk s-a remarcat în anul 2021, când a lansat al treilea album al său, "Am înfrânt". Un album neobișnuit, de folk social, cu texte serioase, proprii sau scrise de Florin Dumitrescu, dar, în același timp, pline de umor amar, care atrag atenția asupra unor teme grele, cum ar fi Revoluția din 1989, tăierile ilegale de păduri, copiii lăsați în țară de emigranții social-economici, pandemia de COVID-19 și multe altele.

Deci ǰoi, 24 octombrie de la ora 18:00, Dan vă așteaptă la Muzeul Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu, nr. 8, loc în care, după prezentarea CD-ului și a cărții de povestiri, Dan Manciulea și prietenii săi vor susține un concert folk.

   Au răspuns invitației Zoia Alecu, Maria Gheorghiu, Paul Prisada, Dana Florian, Ștefan Mardale, Vali Petcu, grupul folk Om Bun, Mirela Potopea, Teodor Manciulea, Sorin Călin dar și alți câțiva artiști care au dorit să ofere publicului o surpriză. 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră