Zombii smartphone. Li s-a interzis să se uite în telefon când traversează strada

30 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Zombii smartphone. Li s-a interzis să se uite în telefon când traversează strada

Pietonilor li s-a interzis să se uite în telefoanele mobile în timp ce traversează strada. Măsura a fost luată în Honolulu, iar autoritățile hawaiene spun că scopul acesteia este reducerea numărului de accidente şi decese, provocate prin distragerea atenţiei, relatează Sky News.

Oricine e prins cu ochii în telefonul mobil riscă o amendă între 11 și 75 de lire sterline, în funcție de câte ori sunt prinşi de poliție. "Considerăm că este un oraș mare, cu mai mulți pietoni loviți pe intersecții, în special bătrâni, decât în aproape orice alt oraș din țară", a declarat primarul Kirk Caldwell. Persoanele care apelează serviciile de urgență vor fi scutite de amendă.

Distragerea atenţiei de telefon în timpul mersului a dus la peste 11.000 de accidentări în Statele Unite între 2000 și 2011, conform unui studiu al Universității din Maryland, publicat în 2015.

Consiliul Național pentru Siguranță a adăugat că "distragerea atenţiei în timpul mersului" duce anual la cele mai mari riscuri de accidentări și decese neintenționate în Statele Unite.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului, Maureen Vogel, a declarat: "Telefoanele mobile nu au invadat numai drumurile, ci și trotuarele".

În întreaga lume, au fost introduse o serie demăsuri pentru reducerea rănilor suferite de "zombii smartphone", care nu se pot rupe de dispozitivele lor.

Un experiment din Londra a vizat montarea unor stâlp luminaţi şi căptuşiţi pentru a atenua loviturile celor care mergeau cu ochii în telefon.

Orașul Augsburg din Germania a montat semnale de trafic în pământ, în apropierea tramvaielor, pentru a ajuta pietonii obsedați de mobile să evite accidentarea.

Opozanții legii din Honolulu susțin însă că aceasta încalcă libertatea personală. Localnicul Ben Robinson a transmis consiliului municipal : "Renunțați la acest proiect de lege intruziv, oferiți mai multă educație cetățenilor despre utilizarea electronică responsabilă și permiteți oamenilor legii să se concentreze pe probleme mai mari".

Alte stiri din Life style

Ultima oră