Experti se plâng că limitele impuse producătorilor în conceperea acestor ambalaje și obiecte sunt încă prea mici pentru a proteja consumatorii.
În urma acestui raport, Ministerul Alimentaţiei va solicita înăsprirea legislaţiei privind folosirea substanţelor de colorare.
“Şerveţelele de hârtie, farfuriile de plastic sau ambalajele colorate conţin substanţe toxice şi recomandăm consumatorilor să le evite pe cât posibil. Aceste substanţe conţin amine aromatice primare care provoacă cancer.
Trebuie să efectuăm mai multe cercetări ca să stabilim nivelul minim la care pot fi date în folosinţă acestea pentru a nu periclita sănătatea consumatorilor”, a punctat directorul Institutului german de Evaluarea Riscului (BfR), Andreas Luch, citat de Suddeutsche Zeitung.
“Ministerul va propune o iniţiativă la Comisia UE care să reglementeze soluţionarea acestor probleme”, se arată într-un raport al Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei din Germania.