Ryanair anulează alte mii de zboruri în sezonul de iarnă

27 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ryanair anulează alte mii de zboruri în sezonul de iarnă

Ryanair va anula mii de zboruri în sezonul de iarnă. Compania aeriană a anunțat că va renunţa la 25 din cele 400 de avioane din flotă, între noiembrie și martie 2018, în încercarea de a "elimina orice risc de anulare a zborurilor", relatează huffingtonpost.co.uk.

Pe o perioadă de șase luni, vor fi suspendate temporar 34 de rute, inclusiv Londra Stansted către Edinburgh și Glasgow, Newcastle către Faro și Gatwick către Belfast.

"Mai puțin de 400.000 de clienți" vor fi afectați, a spus un purtător de cuvânt, călătorii urmând să primească notificări înainte cu cinci săptămâni până la cinci luni.

Modificările planurilor de zbor au fost făcute în încercarea de a preveni anularea în continuare a zborurilor. Cu două săptămâni în urmă, compania a fost obligată să pună la dispoziție până la 50 de zboruri pe zi pe o perioadă de șase săptămâni, deoarece a "încurcat" concediile piloților, iar anularea zborurilor a afectat până la 9 000 de călători pe zi.

Cu toate acestea, potrivit Ryanair, ultima sa mișcare va avea impact asupra a "mai puțin de 18.000 din cele 800.000 de zboruri anuale" - echivalentul a sub un zbor pe zi.

Compania aeriană insistă că multe dintre aceste zboruri, în special în ianuarie, februarie și martie, nu au nicio rezervare.

Directorul executiv al companiei Ryanair, Michael O'Leary, a declarat miercuri: "Ne cerem scuze sincer acelor clienți care au fost afectați de anularea zborurilor de săptămâna trecută sau de aceste schimbări sensibile de program anunțate astăzi".

"De azi, nu vor mai exista anulări de curse legate de zborurile din această iarnă sau din vara anului 2018. Cererea mai mică din această iarnă va permite o mulțime de avioane și echipaje de rezervă care ne vor ajuta să gestionăm volumul mare de concedii anuale pe care ne-am angajat să le asigurăm până în decembrie 2017. Vom începe o nouă perioadă de concedii de 12 luni la 1 ianuarie 2018, în deplină conformitate cu reglementările UE și cu cerințele IAA", a afirmat directorul executiv al companiei.

Potrivit lui O'Leary, tuturor pasagerilor care au fost afectați li s-au oferit rambursări sau renegocieri, precum și un voucher de călătorie în valoare de până la 80 euro.

Alte stiri din Life style

Ultima oră