O femeie din China a orbit parțial după ce a petrecut o zi întreagă jucând un joc pe smartphone. Tânăra 21 de ani, cunoscută sub pseudonimul Wu Xiaojing, este un fan înrăit al popularului joc chinezesc Onoarea Regilor, relatează mashable.com.
Wu, care lucrează în domeniul finanțelor, spune că s-a jucat timp de mai multe ore, când și-a pierdut brusc vederea la ochiul drept. A fost dusă la mai multe spitale și a fost diagnosticată cu ocluzie a arterei retinei (RAO) la ochiul drept. RAO este de obicei mai frecventă la pacienții vârstnici și poate duce la pierderea permanentă a vederii.
Dependenţă severă
Wu a recunoscut că se joacă în mod regulat până la opt ore pe zi fără să mănânce, să bea sau să meargă la toaletă. "Dacă nu muncesc, mă trezesc de obicei în jurul orei 6:00, iau micul dejun, apoi joc până la ora 16:00", a declarat ea publicației chineze de presă "The Global Times".
"Mânc ceva, mai trag un pui de somn, mă trezesc și continui să joc până la ora 1 or 2am. Părinții mei mă avertizaseră că pot orbi", a mai spus ea
Potrivit lui Wu, ea a petrecut toată ziua de 1 octombrie, o sărbătoare publică, jucându-se pe telefon. Doar după cină, ea și-a pierdut vederea și a fost adusă la spital. A fost diagnosticată cu RAO - care apare atunci când există o blocaj în una dintre arterele care irigă retina.
Conformt unui specialist de la spitalul din Nancheng, unde a fost diagnosticată Wu, e posibil ca ea să fi suferit de la RAO după ce s-a jucat "excesiv" pe telefon.
Dr. David Allamby, director medical al unei clinici oculare din Londra, a declarat însă pentru Daily Mail că sunt șanse mici ca Wu să fi dezvoltat RAO pentru că s-a jucat pe mobil.
"Nu faceţi RAO, așa cum se sugerează aici . Este cea mai frecventă dovadă a unei forme de boală cardiovasculară", a spus el. "Singura legătură posibilă - și e subțire - este că uneori migrenele pot fi o cauză rară a RAO", a adăugat Allamby.
Onorarea Regilor este unul dintre cele mai populare jocuri de smartphone din China și are aproximativ 200 de milioane de utilizatori. Compania care a dezvoltat acest joc, Tencent, a trebuit să limiteze accesul copiilor sub vârsta de 12 ani la doar o oră de joc pe zi, pentru a preveni dependența.