Angajații experimentați încep să devină treptat nemulțumiți de jobul lor, comparativ cu colegii lor mai tineri, avertizează Bloomberg, transmite Slate.fr. Este rezultatul reieșit în urma unui nou sondaj al cabinetului de resurse umane britanic Robert Half, efectuat pe un grup format din 2.000 de salariați din țară.
Ancheta arată că o persoană din șase cu vârste peste 35 de ani afirmă că este nefericit la locul de muncă. Dimpotrivă, numai un angajat cu vârsta sub 35 de ani din zece are același sentiment.
Bloomberg a găsit și explicația acestui fenomen: la această vârstă, în general, se atinge o poziție destul de ridicată în ierarhia unei companii, care este asociată cu un înalt nivel al stresului. Dimpotrivă, unele persoane pot fi decepționate pentru că nu reușit să promoveze până la această vârstă, ceea ce reprezintă o altă sursă de stres.
Vine o zi când fie vă dați seama că nu ați progresat, că muncă vă epuizează, fie începeți să spuneți că familia este mai importantă, spune Cary Cooper, cercetător la școala de comerț din Manchester.
Un sfert din persoanele de peste 55 de ani spun, de asemenea, că nu se simt apreciați la justa lor valoare și 16% mărturisesc că nu au prieteni la locul de muncă. Angajații de peste 35 de ani ar fi în competiție cu colegii lor mai tineri.
Potrivit unui sondaj efectuat de City&Guilds Group, o cincime din angajații britanici estimează că angajatorii nu apreciază la aceeași valoare munca tinerilor și persoanelor mai în vârstă. Și o treime dintre persoanele de peste 55 de ani au impresia că sunt respinse de colegii lor mai tineri.
Dimpotrivă, angajații mai tineri sunt mai fericiți la locul de muncă, deoarece ei au așteptări mai modeste și nu au avut încă timp pentru a da totul din punct de vedere profesional.