Cine nu a mâncat niciodată la Ancora, nu ştie ce înseamnă un peste bine preparat. Începând cu hamsii şi terminând cu calcan, somon, cod sau lup de mare, pesti de care ati auzit sau despre care nici nu stiați că există, angajaţii Ancora sunt specializaţi în pregătirea tuturor sortimentelor după reţete originale sau internaţionale. Un restaurant de nota zece, spun chiar și cei mai pretențioși dintre oaspeți. De altfel, acolo pot fi întâlnite personalități din diverse domenii de activitate, care, altfel, sunt cunoscute doar de la televizor.
E vremea, deci, ca la Cherhanaua Ancora să se aștearnă masă mare, cu toate cele ale peștelui și-ale Bunei Vestiri!
Bunătăți de Buna Vestire la Cherhanaua Ancora
Rapane la tigaie cu vin alb, usturoi si ardei iute- reteta creata de Chef Florin Ivan pentru a pune in valoare rapanele, melcii atat de delicati din Marea Neagra, in compania ingredientelor tipice pentru cherhana.
Creveti in crusta crocanta cu sos de mustar- reteta adusa de Marius Tuca dela o taverna din Spetses- insula greceasca
Zargan de Marea Neagra la plita – pestele curatat este stropit cu foarte putin ulei de masline extravirgin – ( pt cine iubeste usturoiul, se poate macera un catel de usturoi zdrobit in ulei de masline si folosi uleiul cu aroma de usturoi) si gatit pe plita bine incinsa , ca sa se rumeneasca fara sa se usuce in interior. Sare si piper dupa gust. Este un peste care nu are nevoie de zeama de lamaie, se poate servi cu mix de salate verzi, valeriana, baby spanac, raddichio rosso, etc. Sau poate fi servit ca la cherhana, cu mamaliga si sos de usturoi.