Un român a creat o aplicaţie care a revoluţionat sistemul medical din SUA. 8 milioane de americani îl folosesc

09 Iun 2015
Un român a creat o aplicaţie care a revoluţionat sistemul medical din SUA. 8 milioane de americani îl folosesc
 4.000 de farmacii din Statele Unite şi opt milioane de pacienţi folosesc o aplicaţie creată de un tânăr din Bistriţa-Năsăud. Flaviu Simihăian a pus în New York bazele unui startup românesc ce se împarte între birourile din 'Big Apple' și echipa locală de dezvoltatori din Cluj-Napoca.

iMedicare este softul conceput de Flaviu Sîmihăian. Acesta îi ajută pe americani să aleagă cel mai bun plan de asigurare medicală în funcţie de afecţiuni, vârstă sau venituri. Mai mult, programul s-a dovedit un real ajutor pentru farmacişti. Cu ajutorul softului, aceştia pot să le recomande clienţilor cele mai bune medicamente, simplificând şi modul de accesare în sistemul de sănătate din Statele Unite.

„E posibil să fie un medicament de 500 de dolari care face acelaşi lucru cu un medicament de 10 dolari. Pacientul nu ştie pentru că fiind un sistem complicat cu 5.000 de medicamente şi 40 de planuri e greu să găseşti combinaţia optimă şi asta facem noi”, a declarat Flaviu Sîmihăian, pentru Digi24.ro .

În aceste zile, iMedicare a susţinut, ca partener principal, a doua ediţie Techsylvania, eveniment organizat la Cluj. Techsylvania are drept scop promovarea comunităților din orașul Cluj-Napoca și din România drept centre ale tehnologiei recunoscute și confirmate la nivel internațional, dar și stimularea dezvoltării de produse locale.

De altfel, pentru a doua versiune a aplicaţiei iMedicare, Flaviu Sîmihăian lucrează cu IT-işti clujeni pentru că, spune el, sunt mult mai pricepuţi şi inventivi decât cei din Statele Unite.

Alte stiri din Gadget

Ultima oră