Invenţie: ochelarii care împiedică recunoașterea facială (Video)

10 Aug 2015
Invenţie: ochelarii care împiedică recunoașterea facială (Video)
Cercetători japonezi au inventat ochelarii care blochează funcţiile recunoaşterii faciale. Practic, prin intermediul unor becuri LED infraroșii, trăsăturile faciale nu mai pot fi recunoscute de camerele digitale și de programele informatice.

Cercetătorii au instalat 11 becuri LED cu un spectru apropiat luminii infraroșii în zonele din jurul ochilor pe care utilizatorii le pot aprinde când vor ca fețele lor să nu fie recunoscute.

Luminile cu spectrul apropiat de infraroșii nu sunt perceptibile de către ochiul uman, astfel încât LED-urile sunt invizibile pentru persoana aflată în fața utilizatorului.

Ochelarii „PrivacyVisor”, creați de Institutul Național de Informatică din Japonia (NII), „anulează detectarea facială, care este una din procesele de recunoaștere a feței, independent de dispozitivul de culegere a informațiilor”, a declarat profesorul Isao Echizen, responsabil al invenției, potrivit Agerpres.

Aceştia vor intra pe piaţă din iunie 2016 și se estimează că prețul va depăși 30.000 de yeni perechea (circa 220 de euros/240 de dolari).

Alte stiri din Gadget

Ultima oră