Apăruse o singură problemă: pacientul afirma că este alergic la anumite medicamente care permit reducerea presiunii arteriale, fără însă să-şi amintească numele acestora.
Medicul Steven Horng nu a avut timp să mai meargă în birou şi să verifice informaţia. Din fericire, avea pe nas Google Glass, pentru că era implicat într-un proiect-pilot pe care l-a lansat în institutul său în colaborare cu Google.
În felul acesta a reuşit să-şi acceseze rapid dosarul personal şi a fost capabil să salveze viaţa individului aflat în criză. Dată fiind această reuşită, el le-a cerut tuturor medicilor de la urgenţe să poarte Google Glass la serviciu. “Facem acest lucru pentru a demonstra că tehnologia poate să ne ajute să lucrăm mai bine”, a explicat specialistul pentru Boston Globe.
Mai multe spitale americane sunt implicate actualmente în proiecte-pilot pentru a evalua interesul pentru acest tip de dispozitiv. Câteva centre medicale franceze testează, la rândul lor, această nouă tehnologie. În februarie 2014, un chirurg a realizat la Rennes prima operaţie filmată şi retransmisă în Japonia cu ajutorul acestui dispozitiv.