Cum deblochezi smartphone-ul dacă uiţi parola

06 Aug 2015
Cum deblochezi smartphone-ul dacă uiţi parola
Orice smartphone vine cu măsuri de securitate integrate. Fie că este vorba de un cod din cifre sau un model format prin conectarea mai multor puncte de pe ecran, parolele sunt foarte importante pentru a preveni accesul altor persoane la fotografiile, contactele, mesajele, email-urile sau alte informații personale. ce facem însă dacă uitm codul de securitate?
 
noobz.ro scrie că nu trebuie să intrăm în panică pentru că există metode prin care ne putem recăpăta accesul la propriul telefon. 
 
O primă metodă este resetarea modelului de blocare folosind contul Google.
 
Dispozitivele care rulează versiunea Android 4.4 KitKat sau mai vechi vor putea reseta foarte simplu modelul. Android este echipat cu o măsură de securitate care permite utilizatorului să sară peste modelul de deblocare şi să reseteze dispozitivul prin accesarea contului Google.
 
Modelul poate fi resetat urmând paşii:
 
1. Dispozitivul trebuie să fie conectat la internet;
2. Introdu un model sau cod gresit de mai multe ori;
3. După mai multe încercări eşuate, va apărea opţiunea „Forgot pattern”;
4. Introdu numele de utilizator şi parola contului Google.
 
Smartphone-ul va fi astfel deblocat şi vei avea acces la dispozitivul tău, fără a pierde nicio informaţie.
 
O altă metodă este resetarea dispozitivului la setările de fabrică. 
 
Şi aici există mai multe moduri prin care poţi face acest lucru:
 
1. Depăşirea numărului de încercări
 
Există utilizatori ale căror dispozitive se resetează automat şi revin la setările din fabrică, dacă introduci de 10 ori codul greşit. Dacă introduci greşit de 10 ori modelul sau codul, toate datele tale vor fi şterse automat.
 
2. Foloseşte Android Device Manager
 
Android Device Manager este o unealta de securitate a Google care permite localizarea, blocarea şi ştergerea tuturor datelor de pe dispozitiv.
 
Singurul dezavantaj este că trebuie setat înainte de a uita codul sau modelul. 
 
Dacă ai fost inspirat şi l-ai setat înainte de a uita codul, trebuie să mergi pe website-ul Android Device Manager şi să localizezi dispozitivul. După aceea, vei primi opţiunea de „Ştergere”. Alege acea opţiune şi urmează toţi paşii până când ajungi în punctul în care reconfigurezi telefonul la stadiul în care era înainte să uiţi parola.

Alte stiri din Gadget

Ultima oră