Succes românesc la Berlinală: Cristi Puiu a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru „Malmkrog”

29 Feb 2020
Succes românesc la Berlinală: Cristi Puiu a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru „Malmkrog”

Succes românesc la Berlinală: Cristi Puiu a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru „Malmkrog” în secţiunea Encounters, dedicată regizorilor independenți și cu viziune cinematografică novatoare.

Competiția a inclus 15 filme selectate din care juriul a ales cel mai bun film și cel mai bun regizor și a mai acordat un premiu special.

„Malmkrog” este o peliculă de peste trei ore, un scenariu adaptat după Vladimir Soloviov, filmat la Mălâncrav, în județul Sibiu, la conacul Apafi, într-un decor specific începutului de secol 20 transilvan.

Lungmetrajul "There Is No Evil", în regia iranianului Mohammad Rasoulof, despre limitele libertăţii individuale sub un regim autoritar, a câştigat sâmbătă Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Juriul competiţiei internaţionale, prezidat de actorul britanic Jeremy Irons, i-a avut în componenţă pe actorii Berenice Bejo (''The Artist'') şi Luca Marinelli (''Martin Eden''), precum şi pe regizorii Kenneth Lonergan (''Manchester by the sea'') şi Kleber Mendonça Filho (recompensat la Cannes în 2019 pentru pelicula ''Bacurau''). Anul trecut, juriul prezidat de Juliette Binoche a acordat marele trofeu filmului ''Synonymes'', de Navad Lapid, pe tema identităţii israeliene.

Regizorul peliculei recompensate cu Ursul de Aur, Mohammad Rasoulof, premiat şi la Cannes în 2017 pentru drama "Lerd", nu a putut fi prezent la ceremonie, deoarece în 2019 i s-a interzis părăsirea teritoriului iranian timp de doi ani.

Alte stiri din Film

Ultima oră