Richard Dreyfuss despre noile reguli de diversitate la Oscar: „Mă fac să vomit”

08 Mai 2023
Richard Dreyfuss despre noile reguli de diversitate la Oscar: „Mă fac să vomit”

Actorul Richard Dreyfuss nu este un fan al noilor reguli de diversitate ale Premiilor Oscar, scrie CNN.

Oficialii au anunțat în 2020 că, începând din 2024, filmele trebuie să îndeplinească anumite criterii de reprezentare pentru a fi eligibile pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Filmele trebuie să îndeplinească cel puțin două din cele patru criterii de referință, care acoperă – printre altele – dacă actorii principali provin din grupuri subreprezentate sau dacă cel puțin 30% din distribuție și echipaj provin din aceste grupuri.

Dreyfuss i-a spus lui Margaret Hoover în timpul unui interviu vineri la serialul PBS „Firing Line” că astfel de reguli „ îl fac să vomite”.

Când Hoover l-a întrebat de ce, actorul a spus: „Pentru că aceasta este o formă de artă”.

„Este și o formă de comerț și face bani”, a spus actorul. „Dar este o artă. Și nimeni nu ar trebui să-mi spună, în calitate de artist, că trebuie să cedez la cea mai recentă și actuală idee despre ce este moralitatea.”

Standardele de includere au fost adoptate în încercarea de a aborda inegalitatea din industrie, care a dat naștere mișcării #OscarsSoWhite în 2015.

„Nu cred că există o minoritate sau o majoritate în această țară care trebuie să fie tratată așa”, a continuat Dreyfuss în timpul interviului.

Apoi a citat un pic de istorie în care Laurence Olivier a fost „ultimul actor alb care l-a jucat pe Othello”, referindu-se la filmul din 1965, în care actorul britanic a jucat cu fața neagră.

Dreyfuss a lăudat interpretarea, spunând că Olivier a jucat rolul „genial”. „Mi se spune că nu voi avea niciodată șansa să joc un negru?” spuse Dreyfuss. „I se spune altcuiva că, dacă nu sunt evrei, nu ar trebui să joace rolul Negustorului de la Veneția? Suntem nebuni? Nu știm că arta este artă?”

Hoover a respins afirmațiile, întrebând dacă există „o diferență între problema reprezentării și cine are voie să reprezinte alte grupuri... și cazul Blackface (un alb jucând cu fața neagră), având în vedere istoria sclaviei și sensibilitățile din jurul rasismului negru?”

Dreyfuss a spus: „Nu ar trebui să existe”.

„Pentru că este paternalist”, a spus el. „Pentru că spune că suntem atât de fragili încât nu ne putem răni sentimentele.”

 

Alte stiri din Film

Ultima oră