Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, cei mai buni prieteni în  „Octav”

13 Iul 2017 | scris de Alex Revenco
Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, cei mai buni prieteni în  „Octav” Galerie foto (2)

Filmul de lungmetraj, ce îi reuneste pe cei „doi monștri sacri” ai cinematografiei românești, Marcel Iureș și Victor Rebengiuc va ajunge în cinematografe pe 6 octombrie a.c., anunţă cinemagia.ro.

„Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, este o poveste care celebrează viață și aduce omagii purității copilăriei, prieteniei, dragostei și nostalgiei dulce-amaruie. Este o coproducție Romania — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producator este Adela Vrinceanu Celebidachi.

„Octav e o poveste în care se recunosc toți oamenii de pe pământ. Este o poveste profund umană, acesta fiind și motivul principal pentru care am fost atras să joc în acest film. Avem nevoie de astfel de povești”, explică Marcel Iureș. În această poveste, Octav îl reîntâlnește și pe Spiridon, bunul său prieten din copilărie, interpretat cu măiestrie de Victor Rebengiuc.

„Este rolul unui om care își întâlnește un vechi prieten, pe care îl așteapta de multă vreme, cu o bucurie nemăsurată față de această întâlnire, în care nu mai spera. Iar ce îmi place mie, cel mai mult, este acest devotament prietenesc, dezinteresat, prezentat în film. Și asta, când trăim într-o lume în care există numai interes, în jurul nostru”, a declarat Victor Rebengiuc făcând referire la personajul sau, Spiridon.

Un trecut artistic comun

Marcel Iureș și Victor Rebenciuc au un trecut artistic comun, care se întinde din 1985 până în prezent. Destinele lor artistice s-au intersectat atât în producții cinematografice cât și în teatru. Cei doi mari actori s-au întâlnit prima dată pe scenă, în 1985, la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, din București, în „Hamlet”, o producție clasică impresionantă în regia lui Alexandru Tocilescu. Potrivit distribuției, lui Marcel Iureș îi revenea rolul lui Horațio, în timp ce Victor Rebenciuc avea rolul groparului. Cu timpul, personajul Hamlet ajunge sa fie rolul lui Marcel Iureș, în anul 2000, când faimosul regizor Liviu Ciulei îsi va semna ultima creație, tot la Bulandra, avându-l în rolul lui Claudius pe Victor Rebenciuc. Ambele montari ale lui Hamlet au reprezentat un succes, din punct de vedere teatral, cu reverberații puternice din partea publicului și un moment de creație unic în cariera celor doi actori. Între cele două reprezentații hamletiene, Marcel Iureș și Victor Rebenciuc au jucat împreună și în anii ce au urmat, dupa primul Hamlet, în „Dimineața pierdută” (1986), de Gabriela Adameșteanu sau în ”A treia țeapă” (1988), de Marin Sorescu. 

 

Alte stiri din Film

Ultima oră