Înmormântarea lui Alain Delon are loc azi departe de camerele de filmare: telefoane mobile interzise și doar câțiva invitați

24 Aug 2024
Înmormântarea lui Alain Delon are loc azi departe de camerele de filmare: telefoane mobile interzise și doar câțiva invitați

Alain Delon care a murit pe 18 august la vârsta de 88 de ani, va fi înmormântat sâmbătă de la ora 16, într-o capelă privată de pe proprietatea sa din Douchy, în prezența celor trei copii ai săi și a aproximativ patruzeci de invitați, scrie BFMTV

După o viață în lumina reflectoarelor, familia și cei dragi lui Alain Delon își vor lua rămas-bun de la el în această după-amiază, în capela privată a proprietății sale din Douchy (Loiret), la finalul unei ceremonii celebrate de fost episcop Jean-Michel Di Falco .

Înmormântarea marelui actor al cinematografiei franceze va avea loc la ora 16, au declarat pentru AFP cei trei copii ai săi Anthony, Anouchka stși Alain-Fabien. Aproximativ cincizeci de oameni, prieteni apropiați aleși cu atenție ai clanului Delon, sunt invitați și așteptați de la ora 14:00.

Paul Belmondo printre invitați

Printre invitați ar trebui să fie prezente Rosalie van Breemen, fosta soție a actorului și mama lui Anouchka și Alain-Fabien, actrițele Nicole Calfan, Muriel Robin și Géraldine Danon (care este și fina actorului), potrivit unor surse apropiate.

Actrița italiană Claudia Cardinale, care a jucat alături de Delon în filmul The Leopard, nu va fi totuși prezentă la înmormântarea actorului „din cauza de prea multă durere”, a declarat agentul ei pentru AFP.

Potrivit mai multor mass-media, este invitat și Paul Belmondo, fiul fostului rival și prieten Jean-Paul Belmondo.

Telefoanele interzise

Telefoanele mobile ar trebui luate de la toți cei care participă la înmormântare, din preocupare pentru confidențialitate. La cererea familiei, prefectura a interzis și survolarea proprietății pe tot parcursul weekendului.

Înmormântarea va avea loc cu ușile închise, departe de camere și obiective, în capela situată în inima proprietății Douchy-Montcorbon achiziționată de Alain Delon în 1971, La Brûlerie.

„Înțeleg că familia vrea să fie privată, a fost dorința lor”, a spus Marie-Christine Guibert, care a venit ca vecină. „În ciuda tuturor, am vrut să-i aduc un omagiu în ziua înmormântării, este simbolic.”

O ceremonie intimă

Conform dorințelor defunctului, care își definise termenii înmormântării de câțiva ani, ceremonia va fi celebrată în grup restrâns de Jean-Michel Di Falco, 82 de ani, fost episcop de Gap și considerat de mult timp capelanul vedetelor. 

Alain Delon va fi înmormântat în jurul orei 17, așa cum și-a dorit, acasă, lângă câinii săi, o procedură „excepțională” care a necesitat autorizație prefecturală.

Mulți jurnaliști sunt deja la fața locului și câteva mii de curioși sunt așteptați sâmbătă după-amiază în fața porților moșiei pentru a-și lua rămas bun de la vedetă. În jur de o sută de jandarmi sunt mobilizați pentru a securiza și monitoriza împrejurimile proprietății, potrivit autorităților, care au închis două drumuri departamentale de la ora 10.

Alte stiri din Film

Ultima oră