Fostul producător de film american Harvey Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală şi viol

12 Mar 2020
Fostul producător de film american Harvey Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală şi viol

Fostul producător de film american Harvey Weinstein a fost condamnat miercuri la 23 de ani de închisoare de către un tribunal din Manhattan, New York, după ce a fost găsit vinovat recent de agresiune sexuală şi viol, relatează dpa şi Reuters.

Judecătorul James Burke, care a prezidat procesul, a ascultat mărturiile lui Weinstein şi ale celor două femei care l-au acuzat pe fostul producător de la Hollywood de agresiune sexuală şi viol înainte de a pronunţa sentinţa.

Harvey Weinstein era pasibil de o pedeapsă maximă de 29 de ani în spatele gratiilor.

Odată unul dintre cei mai influenţi producători de la Hollywood, Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit vinovat pe data de 24 februarie de agresiune sexuală, comisă în 2006 asupra fostei asistente de producţie Mimi Haleyi, şi de viol, comis în 2013 asupra actriţei aspirante Jessica Mann.

Într-o declaraţie emoţionantă în faţa instanţei, Haleyi a vorbit miercuri despre trauma pe care a suferit-o după agresiune, spunând: "M-a afectat profund, mental şi emoţional, poate ireparabil, poate pentru totdeauna".

Procurorii au declarat săptămâna trecută că sentinţa ar trebui să reflecte nu doar delictele pentru care Weinstein a fost condamnat, ci şi "o viaţă de abuz faţă de ceilalţi".

Peste 80 de femei l-au acuzat Weinstein de agresiune sexuală. Fostul producător a negat toate acuzaţiile şi a declarat că toate actele sexuale au fost consensuale.

Acuzaţiile au alimentat mişcarea #MeToo pe reţelele sociale în 2017, care a inspirat mai multe femei să acuze public bărbaţi influenţi de comportament neadecvat.

Alte stiri din Film

Ultima oră