Documentarul despre Ucraina regizat de Sean Penn va avea premiera la Berlinale

24 Ian 2023
Documentarul despre Ucraina regizat de Sean Penn va avea premiera la Berlinale

Actorul și regizorul american Sean Penn va prezenta luna viitoare un documentar despre invazia rusă a Ucrainei în care apare președintele Volodymyr Zelensky, la festivalul de film de la Berlin, au anunțat luni organizatorii, scrie Le Monde

Cea de-a 73-a editie a Berlinale, care va avea loc în perioada 16-26 februarie, va pune în lumina reflectoarelor războiul din Ucraina. Numit Superputere (Superpower), documentarul regizat de Sean Penn și Aaron Kaufman este prezentat drept „cronica unui proiect pe care realitatea l-a forțat în ceva mai puțin controlabil, dar mai semnificativ”.

Sean Penn se afla la Kiev pentru a realiza un documentar la sfârșitul lunii februarie 2022, când a început invazia rusă. Câștigătorul a două Oscaruri - pentru Harvey Milk și Mystic River - a fost fotografiat ulterior la o conferință de presă a guvernului ucrainean la Kiev. El a fost văzut și cu Zelensky într-un videoclip postat pe contul de Instagram al președintelui ucrainean și l-a vizitat în noiembrie anul trecut.

Serviciile lui Zelensky afirmaseră atunci că artistul american a dat dovadă de un curaj „care lipsește multor altora, în special politicienilor occidentali”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Alte stiri din Film

Ultima oră