De ce nu a mai vrut Victor Rebengiuc să joace în Moromeţii 2

07 Mai 2020 | scris de Gabriela Antoniu
De ce nu a mai vrut Victor Rebengiuc să joace în Moromeţii 2

Actorul Victor Rebengiuc a dezvăluit motivele care l-au făcut să nu accepte să fie iar Ilie Moromete în „Moromeţii 2”. Chiar şi aşa, "toată lumea e fericită că intră Moromete în taxi… nu mai merge cu căruța…".

Victor Rebengiuc a stat de vorbă cu publicul în cadrul Întâlnirilor Yorick, de la Librăria Humanitas, pe 6 octombrie. "N-am acceptat să filmez la noul „Moromeții” din două motive. Sigur că am fost tentat să reiau rolul, dar… filmul se face în comuna Talpa, din Teleorman, o comună destul de izolată. Când am filmat eu la „Moromeții” veneam în fiecare zi de la București cu mașina și plecam după filmare în fiecare zi înapoi. Ei da, dar eram cu 30 de ani mai tânăr… Acum n-aș mai fi putut să fac asta. Și după ce am semnat contractul, l-am sunat pe Stere și i-am zis că n-o să pot face asta.

Iar al doilea motiv a fost că a schimbat distribuția. Dacă rămânea distribuția din prima serie, era altceva. Ei erau băieții mei, fetele mele, nevasta mea, era o justificare de vârstă între noi. Acum i-a coborât pe toți cu 30 de ani, deci băiatul care-l joacă pe Nicolae, are vreo 18 ani. Eu am 84, sunt străbunicul lui, nu pot să fiu tatăl lui în film. Și am zis că de ce să mă expun ridicolului. Cu părere de rău am renunțat", a spus Victor Rebengiuc, conform ziarulmetropolis.ro.

Celebrul actor a vorbit şi despre filmul românesc de ieri și de azi: "Filmele cele mai bune care s-au făcut în perioada comunistă și care au rămas până azi sunt ecranizările făcute după opere literare. Erau oameni foarte talentați. Dar și acum sunt. Filmele românești sunt premiate peste tot în lume. Poate atunci erau niște scenarii mai bune, pentru că erau opere literare.
Publicul românesc nici înainte nu era foarte prezent în sălile de cinema la filmele românești. De exemplu, la „Moromeții” înainte de Revoluție nu intra nimeni să-l vadă: „A, un film cu țărani, lasă-ne dom’le!” Și de-abia după ce s-a dat la tv și-a câștigat notorietate. Nu știu dacă Moromete e cel mai bun rol al meu, dar, în orice caz, e cel mai popular. Și șoferii de taxi îmi zic când mă urc în mașină: „Ia uite, Moromete…” Toată lumea e fericită că intră Moromete în taxi… nu mai merge cu căruța..."

Alte stiri din Film

Ultima oră