Zelensky: Moscova aflase planurile pentru contraofensiva Ucrainei din 2023 înainte ca aceasta să înceapă

25 Feb 2024
Zelensky: Moscova aflase planurile pentru contraofensiva Ucrainei din 2023 înainte ca aceasta să înceapă

Volodymyr Zelensky spune că Moscova avea planurile contraofensivei ucrainene înainte ca aceasta sa înceapă, scrie Le Monde

Președintele ucrainean a dezvăluit că Rusia a reușit să pună mâna pe planuri pentru contraofensiva Ucrainei din 2023 chiar înainte de a începe. Eșecul acestei contraofensive a fost o lovitură grea pentru Ucraina.

„Planurile noastre de contraofensivă erau pe masa Kremlinului înainte de a începe acțiunile de contraofensivă ”, a spus el la o conferință de presă. Chestionată de Agence France Press, președinția a confirmat că președintele ucrainean se referea într-adevăr la o scurgere de informații.

Zelensky a explicat că pentru a compensa „scurgerile de informații”, în viitor, liderii săi militari vor dezvolta mai multe planuri de luptă pentru 2024.

Marea contraofensivă ucraineană din vara anului 2023 s-a lovit de puternice linii de apărare ale Rusiei care au epuizat resursele armatei ucrainene fără a permite eliberarea regiunilor ocupate de Rusia. De acum înainte forțele ruse sunt cele care se află în ofensivă, înfruntându-se cu trupele ucrainene lipsite de muniție.

Alte stiri din Externe

Ultima oră