Zelensky l-a înlocuit pe ministrul Apărării Oleksii Reznikov

04 Sep 2023
Zelensky l-a înlocuit pe ministrul Apărării Oleksii Reznikov

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat duminică seara înlocuirea ministrului apărării, Oleksii Reznikov, cu Roustem Oumerov, scrie Le Monde

„Am decis să-l înlocuiesc pe ministrul apărării al Ucrainei”, a spus Zelensky în discursul său zilnic. „Oleksii Reznikov a trecut prin mai mult de 550 de zile de război. Cred că ministerul are nevoie de noi abordări și noi moduri de a interacționa cu armata, precum și cu societatea civilă în general . ”

Această schimbare în fruntea Ministerului Apărării vine în apogeul contraofensivei ucrainene și în timp ce Zelensky a promis că va consolida lupta împotriva corupției, care este endemică în Ucraina, ca răspuns în special la condițiile stabilite de Uniunea Europeană pentru menținerea statutului Kievului de candidat la aderare.

Mai multe scandaluri de corupție au ieșit la iveală recent în țară iar unul dintre ele îl implică pe Oleksii Reznikov și se referă la un contract de furnizare a armatei semnat cu o companie turcă.

Zelensky a propus să-l înlocuiască pe  Reznikov, un avocat în vârstă de 57 de ani, cu Roustem Oumerov, un tătar din Crimeea, șeful Fondului Proprietății de Stat al Ucrainei.

„Rustem Umerov ar trebui să devină șeful ministerului (apărării) ”, a spus președintele ucrainean. „Mă aştept ca Parlamentul să sprijine acest candidat” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră