Vladimir Putin spune că „de acord” cu Nicolas Sarkozy în legatură cu valurile de migrație

03 Sep 2023
Vladimir Putin spune că „de acord” cu Nicolas Sarkozy în legatură cu valurile de migrație

Vladimir Putin este de acord cu... un lider european. Chestionat de studenți într-un „laborator de management” de lângă Moscova, cu ocazia „Zilei cunoașterii”, 1 septembrie, data tradițională pentru începerea anului școlar, șeful Kremlinului a spus că este „în mare parte de acord ” cu analizele lui Nicolas Sarkozy, scrie Le Figaro. 

Recent, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a vorbit într-un articol despre evoluția viitoare a lumii. Sunt în mare măsură de acord cu el. El spune că, până în 2050, Africa va avea deja 2,5 miliarde de locuitori, iar Europa doar 450 sau 430 de milioane. Și cum rămâne cu Asia? China are 1,5 miliarde de oameni, India are 1,5 miliarde, Indonezia are deja 300 de milioane.”

Fostul președinte al Republicii Franceze, intervievat de revista Le Figaro, a declarat că valurile de migrație „de ieri și de azi ” sunt „nimic în comparație cu cele care vin”. Până în 2050, continentul african va fi crescut de la 1,3 la 2,5 miliarde de locuitori, dintre care jumătate vor avea sub 20 de ani. Această populație imensă va fi adiacentă unui continent european aflat în declin demografic. Din păcate, criza migrației nu a început cu adevărat!" a adăugat el.

Astfel, Nigeria va avea mai mulți locuitori decât Statele Unite în 2050. Un raport al Națiunilor Unite prevede că această țară vest-africană va avea a doua cea mai mare rată de creștere a populației în 2050, cu o populație care ar trebui, conform estimărilor medii, să ajungă la aproape 400 de milioane. locuitori și 700 până la sfârșitul secolului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră