Un cuplu multimilionar american finanțează un grup marxist care coordonează protestele anti-Israel

17 Noi 2023
Un cuplu multimilionar american finanțează un grup marxist care coordonează protestele anti-Israel

Forumul Poporului a fost finanțat în principal de un multimilionar de stânga, mogul al tehnologiei și de soția sa activistă care a co-fondat Code Pink, scrie Fox News.

Un multimilionar magnat al tehnologiei și soția sa ajută la finanțarea grupurilor din spatele protestelor pro-palestiniene care au avut loc în urma atacului terorist din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului .

Neville Roy Singham, un antreprenor născut în SUA, care a câștigat milioane după ce a fondat și vândut o firmă de consultanță IT numită Thoughtworks, și soția sa Jodie Evans, co-fondatorul grupului de stânga împotriva războiului Code Pink, au fost principalii finanțatori ai un grup numit Forumul Poporului din 2017, potrivit unui raport al Francesca Block de la The Free Press. Grupul se autoproclamă ca un „incubator de mișcare pentru clasa muncitoare și comunitățile marginalizate” și „hrănește următoarea generație de vizionari și organizatori care cred că printr-o acțiune colectivă este posibilă o nouă lume”.

Forumul Poporului a jucat un rol în organizarea mai multor proteste pro-Palestina de la atacul Hamas din 7 octombrie, în care membrii grupării teroriste au ucis cel puțin 1.200 de israelieni și au luat peste 200 de ostatici din sudul Israelului în Gaza. 

În ziua atacului Hamas, grupul părea să nu ofere nicio condamnare a acțiunilor grupării teroriste și a cerut încetarea „ajutorului SUA pentru ocupația sionistă” și a trimis pe Twitter imagini cu afișe care spuneau: „De la râu la mare, Palestina va fi libera” – un slogan care a fost criticat ca fiind antisemit și a fost citat în motiunea de cenzura a Camerei împotriva reprezentantului Rashida Tlaib, deputat în Michigan.

Un alt protest pro-Palestina organizat parțial de Forumul Poporului este programat vineri. Protestul „Închide pentru Palestina” face apel la retrageri, așezăminte, acțiuni directe și marșuri „direcționate către birourile politice, întreprinderile și locurile de muncă care finanțează, investesc și colaborează cu genocidul și ocupația israeliană”.

Singham și Forumul Poporului au fost, de asemenea, acuzați că au legături cu instituțiile de propagandă chineză , inclusiv Dongsheng News, despre care The New York Times a raportat că împărtășește o adresă cu Forumul Poporului.

Se pare că organizațiile legate de Neville Roy Singham, un cetățean american, au primit instrucțiuni de la PCC”, a scris Rubio. „Singham este fondatorul Thoughtworks, o companie de consultanță de software cu sediul în Chicago și, timp de mulți ani, a promovat cauze de extremă stângă. Se pare că dl Singham a creat un sistem monetar "negru" care îi permite să trimită fonduri către o serie de organizații de extremă stângă”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră