Ucraina: "mai multe nave de război rusești au fost reperate în Marea Neagră, Marea Azov și Marea Mediterană"

28 Noi 2022
Ucraina: "mai multe nave de război rusești au fost reperate în Marea Neagră, Marea Azov și Marea Mediterană"

Natalia Goumenyuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului de Sud al armatei ucrainene, spune că rușii poziționează nave în Marea Neagră în pregătirea unui nou atac, scrie Le Monde.

Natalia Goumenyuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului de Sud al armatei ucrainene menționează în special prezența unui crucișător „de lansare de rachete care îmbarcă opt rachete de tip Kalibr. Acest lucru indică faptul că pregătirile sunt în curs ”, a adăugat ea pentru televiziunea ucraineană.

Potrivit Marinei Ucrainene, 11 nave de război rusești, inclusiv acest lansator de rachete, se află în prezent în Marea Neagră, în largul coastei Ucrainei, precum și alte câteva în Marea Azov și Marea Mediterană, pentru un total de 76 de focoase care pot fi trase.

Volodimir Zelensky a avertizat într-o adresă video duminică seara că „săptămâna viitoare poate fi la fel de dificilă ca săptămâna trecută” , marcată de bombardamentele rusești care au provocat întreruperi masive de curent odată cu apariția temperaturilor de iarnă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră